Noticas IDI

El forner Josep Pascual ofereix una classe magistral sobre el futur del sector a estudiants i professionals

El Centre Bit d’Inca ha estat l’escenari aquest matí de la classe magistral de Josep Pascual destinada a alumnes de grau de formació professional de Forneria, Rebosteria i Confiteria i professionals del sector, durant la qual ha parlat del present i futur de la forneria tradicional. 

Emmarcada dins la Setmana del Pa, la xerrada ha tractat sobre la necessitat de formació contínua del sector, així com el canvi de paradigma que es viu a la indústria per causes com l’increment d’intoleràncies alimentàries, la baixa ingesta de fibra dietètica o l’obesitat. 

S’ha de destacar que la temàtica principal de la Setmana del Pa 2021, organitzada per l’IDI i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, és fomentar el consum de pa com a aliment saludable, destacant els beneficis nutricionals d’aquest aliment i desmuntant falsos mites que han portat a reduir l’ingesta de pa. Així, s’ha elaborat conjuntament amb el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears un full informatiu per difondre les característiques beneficioses d’incorporar el pa a la dieta, sobretot les variants integrals i de pagès.

Josep Pascual és un dels professionals més reconeguts dins i fora del país, i actualment es dedica a l’assessoria i a la formació a nivell internacional. Ha participat a nombrosos campionats internacionals, i ha guanyat el Concurs Mundial de Forners de 2006, així com el primer premi com a capità de l’equip espanyol en el Campionat d’Europa-Copa Louis Lesaffre.

Durant la jornada, els estudiants i professionals han assistit també a la presentació del llibre de l’investigador i filòleg Tomàs Vibot Del gra al pa. Història i tradició a Mallorca, en el qual reivindica el paper d’aquesta aliment.

L’IDI col·labora des de fa més de cinc anys amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, amb la creació de la marca «Pa d’Aquí, forn i tradició», que té com a objectiu promocionar i fomentar el consum de pa. La marca distingeix el pa tradicional de l’industrial, i es pretén que el consumidor identifiqui la marca «Pa d’Aquí» amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.

Actualment, hi ha 312 establiments adherits a la marca (241 a Mallorca, 46 a Menorca, 22 a Eivissa i 3 a Formentera). Per formar part de la marca «Pa d’Aquí», els forns i pastisseries han de tenir obrador i un mínim del 70 % de productes d’elaboració pròpia. A més, han d’oferir al públic almenys dues varietats de pans considerades típiques de les Illes Balears: pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes d’Eivissa, galeta d’oli, cóc, magraneta i Viena. La marca compta amb una aplicació (app) per geolocalitzar els forns de la marca.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0201 segons. IDI versió 3.2.0-dev