Noticas IDI

L’IDI adjudica un total de nou parcel·les del polígon de la Creu de Porreres a empreses industrials

L'IDI ha adjudicat un total de nou parcel·les del polígon de la Creu de Porreres, que actualment es troba en fase de construcció, a vuit empreses del sector industrial. A més, s’ha de destacar que set de les adjudicatàries són del mateix municipi de Porreres, que ha reivindicat històricament la creació d’aquesta infraestructura perquè aquest no disposa de sòl industrial ordenat.

El passat mes d’octubre, l’IDI, entitat depenent de Vicepresidència i la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, va decidir subhastar les seves parcel·les del polígon de la Creu de Porreres per tal de posar a disposició de les empreses sòl industrial a preus ajustats. Els terrenys estaven destinats a empreses industrials per tal de potenciar aquest sector dins el municipi, així com també a titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes. El preu es va fixar mitjançant una taxació que va determinar el valor de les parcel·les una vegada finalitzades les obres d’urbanització, que varen començar el passat mes de juny.

Es preveu que les obres del polígon durin un màxim de 20 mesos i tenen un pressupost total de prop de tres milions d’euros, dels quals l’IDI n’aporta el 62 %. La resta procedeixen dels membres de la Junta de Compensació. Un cop finalitzada l’obra civil s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics. La infraestructura té 70.000 metres quadrats repartits en 31 parcel·les, de les quals l’IDI és propietari de 15, l’Ajuntament de sis i la resta de propietaris, de deu.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a la zona del Pla i Migjorn de Mallorca, una de les demandes de l’empresariat que assegura que aquesta manca de parcel·les i el preu elevat de les disponibles dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com recull l’Estudi de Sòl Industrial elaborat des de l’IDI.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu d’aquesta política és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als preus elevats de les promocions privades de sòl empresarial.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0175 segons. IDI versió 3.2.0-dev