Noticas IDI

Els Cex premien les vuit innovacions que representaran a Espanya als Quality Innovation Award, QIA

Medicsen; Land, Water and Dams; Inycom, Grup Edelvives; Ciudad Agroalimentaria de Tudela; Cocuus System Iberica; Atria Innovation i NH Hotel Group han estat les empreses premiades.

Un pàncrees artificial que subministra insulina sense agulles; un sistema per a la gestió satel·litària de preses i embassaments; un sistema d'anàlisi d'imatges mèdiques amb tècniques d'intel·ligència artificial per a la detecció de diverses patologies; una plataforma per a l'aprenentatge de competències STEAM a les aules; una ciutat agroalimentària sostenible i eficient; la producció de carn i peix amb proteïnes alternatives combinant impressió amb biotintes, 3D i làser; un sistema d'intel·ligència artificial per a la identificació de residus, i una app per a millorar l'experiència i seguretat dels hostes als hotels han estat les innovacions guardonades a Madrid amb els Premis QIA en la seva edició espanyola.

L'Asociación Nacional de Centros Promotores de la Excelencia, CEX, ha reconegut en la gala celebrada en la Sala d'actes del CSIC, a les vuit organitzacions espanyoles guanyadores de la fase nacional dels Quality Innovation Award, QIA. Aquesta competició internacional, creada a Finlàndia en 2007 per Excellence Finland, cerca impulsar projectes innovadors de les empreses i organitzacions públiques amb la finalitat de compartir experiències i donar projecció als millors, per a incrementar la competitivitat dels països participants.

Els guardonats en cadascuna de les vuit categories han estat:

Categoria innovació potencial. Guanyador: Medicsen. Projecte: Pàncrees artificial no invasiu per a la diabetis que administra insulina amb un pegat sense agulles.

Categoria innovació d'economia circular i petjada carboni zero. Guanyador: Land, Water and Dams. Projecte: EMB-SAT, desenvolupament d'una plataforma de serveis de teledetecció per a la millora de la gestió de preses i embassaments.

Categoria innovació en el sector sanitari. Guanyador: Inycom. Projecte: Sistema CADIA d'anàlisi d'imatges mèdiques amb tècniques d'intel•ligència artificial per a detecció de diverses patologies.

Categoria innovació en el sector educatiu. Guanyador: Grupo Edelvives. Projecte: Go STEAM, aprenentatge integral per competències en tota l'escola des d'Infantil fins a Secundària.

Categoria innovació en el sector públic. Guanyador: Ciudad Agroalimentaria de Tudela: Projecte: CAT, parc empresarial per al sector agroalimentari amb serveis comuns específics de producció sostenible i eficiència pionera en distribució de fred i calor.

Categoria Innovació en microempreses & startups. Guanyador: Cocuus System Iberica. Projecte: Mimethica: plataforma per a la manufactura a escala industrial de nous aliments, combinant diverses tecnologies com a làser, impressió 3D i impressió inkjet, al costat de biotintes propietàries.

Categoria innovació en pimes. Guanyador: Atria Innovation. Projecte: SIARA, Sistema d'intel•ligència artificial per a la identificació i classificació de residus a través de visió artificial.

Categoria innovació en gran empresa. Guanyador: NH Hotel Group. Projecte: NH Mobile Guest Service, plataforma digital apta per a qualsevol dispositiu mòbil, que dóna un accés àgil i còmode als serveis de l'hotel i millora l'experiència i seguretat dels hostes.

Aquestes innovacions competiran a nivell global per alçar-se amb el Quality Innovation Award, QIA, edició internacional en la gala que se celebrarà a Moscou l'any vinent 2022.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0256 segons. IDI versió 3.2.0-dev