Noticas IDI

Reempresa es presenta a Menorca de la mà de l’IDI i del Consell Insular

Menorca ha posat en marxa el programa Reempresa de la mà de l’IDI i el Consell Insular. De fet, l’illa ja compta amb un negoci adherit que cerca emprenedors per fer-se càrrec de la propietat i direcció. Es tracta d’una distribuïdora que ven material d’oficina i educatiu.

L’objectiu d’aquest programa és evitar més tancaments d’empreses causats per la falta d’un relleu que pugui agafar el testimoni del negoci. Per una altra banda, Reempresa també suposa una oportunitat per a les persones que volen iniciar un projecte empresarial, ja sigui perquè són a l’atur o perquè volen autoocupar-se i convertir-se en el seu propi cap.

Reempresa posa a l'abast de les persones emprenedores un mercat d’empreses petites i mitjanes que per algun motiu (jubilació, salut, etc.) estan valorant tancar. Això permet adquirir una empresa i fer-la créixer sense necessitat de crear-la de zero.

Reempresa ofereix assessorament personalitzat, neutral i gratuït a les dues parts per a l’elaboració del pla de cessió i d’empresa, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa.

A la web de l’IDI es pot consultar el mercat virtual (Marketplace) per veure tota l’oferta de negocis que es volen cedir i les persones emprenedores que cerquen un negoci, perquè les dues parts es puguin trobar. Un cop hi ha un interès, es posa en marxa tot el procés d’acompanyament perquè la cessió sigui viable, i aconseguir així que el cedent vengui el negoci i en recuperi la inversió, i que la persona emprenedora adquireixi un negoci que ja està en funcionament per fer-lo créixer.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0183 segons. IDI versió 3.2.0-dev