Noticas IDI

Els establiments de Sant Josep de sa Talaia i Santa Eulària des Riu ja tenen les plaques d’Emblemàtics Balears

Els establiments d’Eivissa ja tenen les plaques que els distingeixen com a Emblemàtics Balears. En total, es tracta de deu comerços de Sant Josep de sa Talaia i Santa Eulària des Riu, municipis que s’han adherit al programa impulsat per la Direcció General de Comerç a través de l’IDI.

El projecte Emblemàtics Illes Balears, que ja compta amb 122 establiments comercials de 15 municipis de l’arxipèlag, neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis.

L’IDI, responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 50 anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Així, els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics. S’ha de destacar que Emblemàtics Balears és un projecte viu que creix a mesura que s’hi incorporen més ajuntaments i comerços.

Els comerços emblemàtics de Sant Josep de sa Talaia són Can Jordi (amb història i patrimoni), Can Pep Xica (amb història), Can Pou (amb història), Can Reial (amb història), i Can Ros (arrelat i amb història).

Els emblemàtics de Santa Eulària des Riu són Alfarería Sa Teulera (emblemàtic), Bodega Ribas (arrelat amb història), Can Andreuet (emblemàtic), Las Dalias (emblemàtic), i Teixits Cardona (amb història i patrimoni).

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els Emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0234 segons. IDI versió 3.2.0-dev