Noticas IDI

L’IDI treu a subhasta a preu ajustat les darreres parcel·les del futur Polígon de la Creu de Porreres

L’IDI, ha tret a subhasta cinc parcel·les més del futur polígon de la Creu de Porreres. Es tracta dels últims terrenys que posarà al mercat a preus ajustats entre les empreses industrials, ja que en va adjudicar nou el passat mes de novembre.

Els terrenys disponibles estan destinats a empreses industrials per tal de potenciar aquest sector dins el municipi. També podran participar a la subhasta titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes. A més, cada comprador podrà optar a un màxim de dues parcel·les. Per tal d’assegurar un preu ajustat, aquest s’ha fixat mitjançant una taxació que ha determinat el valor de les parcel·les una vegada finalitzades les obres d’urbanització. El termini per optar a la subhasta acaba el proper 11 de març.

El passat mes de novembre, l’IDI ja va dur a terme la primera subhasta del polígon de la Creu, i es varen adjudicar un total de nou parcel·les a vuit empreses del sector industrial. A més, s’ha de destacar que set de les adjudicatàries eren del mateix municipi de Porreres, que ha reivindicat històricament la creació d’aquesta infraestructura perquè aquest no disposa de sòl industrial ordenat.

Les obres d’urbanització del polígon de La Creu de Porreres varen començar el passat mes de juny amb un pressupost total de tres milions d’euros, dels quals la conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’aporta el 62 %. La resta procedeixen dels membres de la Junta de Compensació.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a la zona del Pla i Migjorn de Mallorca, una de les demandes de l’empresariat que assegura que aquesta manca de parcel·les i el preu elevat de les que estan disponibles dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com recull l’Estudi de Sòl Industrial elaborat el 2021 des de la conselleria.

Més informació al BOIB

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0191 segons. IDI versió 3.2.0-dev