Noticas IDI

Un projecte que permet una navegació respectuosa amb l’entorn, guanyador dels Premis Carnet Jove 2021

Avui s’han entregat els Premis i Ajudes Carnet Jove 2021, una iniciativa de l’Institut Balear de la Joventut, en la qual l’IDI ha col•laborat amb la impartició d’un curs de capacitació per a l'emprenedoria als joves que han presentat els millors projectes i mitjançant el qual varen poder fer el seu pla de negoci.

La finalitat de la iniciativa és contribuir a la millora de l’ocupabilitat dels joves de 18 a 30 anys amb projectes de negoci. Els guanyadors dels premis i les ajudes han tengut sis mesos per posar en marxa els negocis proposats després de confeccionar el seu pla d’empresa, assessorats per l’IDI, que ha tutelat el procés.

Els projectes que han obtingut una puntuació més alta segons els aspectes específics de valoració establerts a les bases de la convocatòria, que són la viabilitat, la sostenibilitat mediambiental, l’impacte social i la innovació, han estat els següents:

- Un primer premi, dotat amb un import de 3.000 € i una ajuda de 6.000 € per al projecte SailOnGreen que ofereix la possibilitat d’instal·lar motors elèctrics propulsius i sistemes de producció d’energies renovables.

- Un segon premi, dotat amb un import de 2.000 € i una ajuda de 4.000 € per al projecte La Torre de Papel, un espai cultural de venda de llibres d’art i artesania de primera i segona mà amb sala per a reunions i esdeveniments artístics.

- Un segon premi, dotat amb un import de 2.000 € i una ajuda de 4.000 € per al projecte Voltic, una marca nativa digital que desenvolupa i instal·la domòtica a qualsevol espai, sense necessitat de canviar res, i convertint qualsevol lloc en un espai intel·ligent.

- Un tercer premi, dotat amb un import de 1.000 € i una ajuda de 3.000 € per al projecte Textoic, una eina digital per millorar de forma automàtica la gramàtica, l’estil i la claredat dels textos escrits per persones que necessiten redactar qualsevol tipus de contingut.

- Un tercer premi, dotat amb un import de 1.000 € i una ajuda de 3.000 € per al projecte Tequion, un servei de consultoria de sis passos amb acompanyament que ajuda a les empreses instal·ladores a tenir un control de l’administració econòmica i dels processos clau.

- Un tercer premi, dotat amb un import de 1.000 € i una ajuda de 3.000 € per al projecte Integral Box, un servei d’entrenament multifuncional amb una decidida orientació social en la línia de l’economia del bé comú, com ara, entrenament a joves amb risc d'exclusió social o recuperació de lesions.

Una novetat és que en l’actual convocatòria s’han concedit un total de 6 ajudes de 3.000 € per a projectes que, tot i no haver obtingut cap premi, han rebut una ajuda, atès que els seus respectius plans de negoci tenen la qualitat suficient que estableix la convocatòria. Els projectes que han obtingut l’ajuda han estat Itinerant, Virtualització del patrimoni en 3D, We are troublemakers, Fem Infància, Re- Informar, i LemonsFilms.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0229 segons. IDI versió 3.2.0-dev