Noticas IDI

L’empresa offUgo guanya el Premi EmprenedorXXI que reconeix l’empresa més innovadora de les Illes Balears

L’empresa offUgo ha estat la guanyadora dels Premis EmprenedorXXI de Balears de CaixaBank. Es tracta d’un servei en línia de lloguer de cotxes que es vol posicionar com l’opció més transparent del mercat. L’empresa ofereix unes condicions de lloguer amb preu tancat i sense lletra petita, i es caracteritza per la facilitat, comoditat i sostenibilitat, oferint l’opció de llogar també cotxes elèctrics.

Els Premis EmprenedorXXI tenen com a objectiu principal identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de creació recent amb major potencial de creixement d’Espanya. Estan organitzats per CaixaBank, a través de DayOne, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’ENISA (Empresa Nacional d’Innovació). També col·labora la Comunitat Autònoma a través de dos òrgans instrumentals, com són l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), depenent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i la Fundació Bit, depenent de la mateixa Conselleria i de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

El premi per al guanyador offUgo inclou una dotació econòmica de 6.000 euros; l’accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, que en aquesta edició tindrà lloc a Munic (Alemanya), així com l’oportunitat de participar a l’Investors Day EmprènXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.

A les Illes Balears han participat 20 empreses emergents (startups) en aquesta edició. Els finalistes també han estat presents durant la jornada i han presentat els seus projectes:

  • Mybooking. Plataforma de gestió destinada a empreses de lloguer de vehicles, propietats, espais i activitats que volen millorar l’eficiència a les seves activitats diàries, a més d’atreure més reserves a les seves pàgines web.
  • Nauta Morgau. Es dedica al disseny i la construcció d’embarcacions pensades per deixar un impacte positiu a l’entorn, sostenibles, ecològiques i propulsades elèctricament per al sector nàutic.
  • ASR Medical Group. És una clínica amb una línia especialitzada en medicina esportiva i del dolor, que compta amb un seguiment personalitzat. Això és possible gràcies a un equip multidisciplinari amb eines digitals, el que estalvia temps i doblers als pacients, a la vegada que humanitza el seu problema de salut, automatitzant gran part de les tasques dels professionals sanitaris.
  • Funnel Hunters. A través d’un sistema de subscripció ofereix un software per a empreses totalment fàcil y guiat per a la creació de pàgines d’aterratge (landings), processos i passes en les webs (funnels), a més de formació. D’aquesta manera, la plataforma uneix i simplifica tot el que cal per vendre a internet sense tenir coneixements de màrqueting digital. 

Tant el guanyador offUgo com les finalistes Funnel Hunters i MyBooking formen part del programa #Emprenbit de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia del Govern dels Illes Balears, que s’orienta a guiar els emprenedors en la definició i validació dels seus models de negoci basats en tecnologia i coneixement, així com en el llançament i consolidació dels seus projectes d'empresa, a més d'oferir espais de treball a baix cost en un entorn ideal per al naixement de start-ups com és el Parc Bit i el Centre Bit Menorca.

Per la seva banda, el programa iemprèn de l’IDI d’assessorament a persones emprenedores ha acompanyat en el procés de disseny de model de negoci a una altra finalista, Nauta Morgau, un projecte innovador que construeix petites embarcacions d’esbarjo a partir de materials reciclats i motor elèctric.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0181 segons. IDI versió 3.2.0-dev