Noticas IDI

L’IDI impulsa la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses amb un ajut per dissenyar plans de transformació industrial

L’IDI invertirà 310.000 euros en la transformació de la indústria balear mitjançant una línia d’ajuts destinada a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. Les subvencions, en format de xecs de consultoria, del quals ja s’han beneficiat més de 150 empreses en convocatòries anteriors, es poden sol·licitar a partir d’avui fins al dia 15 d’abril. 

Els xecs de consultoria de l’IDI ofereixen a les empreses l’oportunitat de realitzar el càlcul de la seva petjada de carboni i d’elaborar plans de transformació digital, així com plans de promoció exterior. Aquests ajuts permeten a les empreses planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, vendre a l’exterior, o ser més sostenibles.

L’ajut que s’ha presentat contempla tres línies:

  • iDigital: per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran 60 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització.
  • iExporta: els beneficiaris rebran 36 hores de consultoria per a l’elaboració d’un pla estratègic d’internacionalització, així com per a la definició i posada en marxa del pla de màrqueting internacional en un mercat concret.
  • iSostenibilitat: les empreses rebran 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions de gasos amb efecte hivernacle, i proposar un pla de reducció d’aquestes emissions.

Aquesta iniciativa permetrà que més d’un centenar de petites i mitjanes empreses industrials consolidin el camí de transformació per a una indústria més competitiva a les Illes Balears.

Els xecs de consultoria es complementen amb els ajuts de la Direcció General de Política Industrial en matèria de digitalització, ja que les empreses, gràcies als xecs, poden definir el full de ruta i posteriorment acollir-se a la convocatòria de modernització de l’estructura productiva i digital per finançar la implementació de les accions previstes en el pla.

Cal recordar també que el passat mes de desembre va entrar en vigor el Decret 48/2021 que regula el Registre Balear de la petjada de carboni, que obliga a les empreses de més de 50 treballadors o que facturin més de deu milions d’euros a realitzar i verificar el càlcul de la petjada de carboni. Les empreses de menys de 50 treballadors podran accedir al registre sense verificació i sempre de manera voluntària. Així, les empreses que hagin realitzat el càlcul de les seves emissions a través de la convocatòria de xecs de sostenibilitat podran inscriure i registrar el resultat tant en el Registre balear de petjada de carboni com en el Registre de la petjada de carboni del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

Les empreses que sol·licitin l’ajut rebran l’assistència d’un consultor especialitzat que els guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs es farà a través de la seu electrònica de la CAIB i de la web de l’IDI. Les empreses poden accedir a una o a les tres línies contemplades. Simplement, s’ha de fer una sol·licitud per a cada xec de consultoria.

Els xecs són una evolució d’iDigital, que durant tres anys va permetre a les empreses disposar d’un pla de transformació digital. Davant de la bona acollida d’aquesta iniciativa, l’IDI va ampliar l’any passat les consultories a nous conceptes i necessitats de la indústria, com són la internacionalització, a través del programa iExporta, i la sostenibilitat, a través d’iSostenibilitat.

Més informació

FEDER

Pàgina carregada en 0.0227 segons. IDI versió 3.2.0-dev