Noticas IDI

Adalmo redueix la petjada de carboni gràcies a les accions proposades pels Xecs de Consultoria de l’IDI

L’IDI té oberta la convocatòria de Xecs de Consultoria, un ajut destinat a les empreses industrials de les Illes Balears. Enguany, s’invertirà 310.000 euros en la transformació del sector mitjançant aquesta línia d’ajudes per a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. 

Els xecs de consultoria de l’IDI ofereixen a les empreses l’oportunitat de realitzar el càlcul de la seva petjada de carboni i d’elaborar plans de transformació digital, així com plans de promoció exterior. Aquests ajuts permeten a les empreses planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, vendre a l’exterior, o ser més sostenibles.

L’any passat, un total de 144 empreses es varen acollir a alguna de les tres línies que contemplen els xecs:

  • iDigital per a l’elaboració de plans de transformació digital.
  • iExporta per a l’elaboració d’un pla estratègic d’internacionalització, així com per a la definició i posada en marxa del pla de màrqueting internacional en un mercat concret.
  • iSostenibilitat per identificar i calcular les emissions de gasos amb efecte hivernacle, i proposar un pla de reducció d’aquestes emissions.

Adalmo va ser una de les empreses que va optar per iSostenibilitat, en el marc de la seva estratègia de circularitat i desenvolupament sostenible, a través de la qual un consultor especialitzat, a més de calcular la petjada de carboni, els va proposar un pla de reducció de les emissions. L’empresa, que es dedica a la gestió integral de residus, tant no perillosos com perillosos i sanitaris, ha duit a terme durant aquest any les primeres accions contemplades en el pla elaborat pel consultor que aconseguirà reduir les emissions de l’empresa i contribuir a la cura del medi ambient, com per exemple:

  • Signatura d’un contracte de subministrament d’energia elèctrica 100% renovable.
  • Adquisició de vehicles elèctrics i híbrids.
  • Incorporació de camions de tecnologia més avançada.

A més, l’empresa s’ha compromès a dur a terme durant el 2022 i 2023 altres accions com formació en bones pràctiques i conducció eficient, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, o el desenvolupament d’un projecte propi per a l’absorció de la petjada de carboni.

Cal recordar també que el passat mes de desembre va entrar en vigor el Decret 48/2021 que regula el Registre Balear de la petjada de carboni, que obliga a les empreses de més de 50 treballadors o que facturin més de deu milions d’euros a realitzar i verificar el càlcul de la petjada de carboni. Les empreses de menys de 50 treballadors podran accedir al registre sense verificació i sempre de manera voluntària. Així, les empreses que hagin realitzat el càlcul de les seves emissions a través de la convocatòria de xecs de sostenibilitat podran inscriure i registrar el resultat tant en el Registre balear de petjada de carboni com en el Registre de la petjada de carboni del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

Les empreses que sol·licitin l’ajut rebran l’assistència d’un consultor especialitzat que els guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs es farà a través de la seu electrònica de la CAIB i de la web de l’IDI. Les empreses poden accedir a una o a les tres línies contemplades. Simplement, s’ha de fer una sol·licitud per a cada xec de consultoria.

Els xecs de consultoria es poden sol·licitar fins el proper 19 d’abril.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0211 segons. IDI versió 3.2.0-dev