Noticas IDI

Comencen les obres d’electrificació i de dotació d’espais lliures del polígon de la Creu de Porreres

Aquesta setmana està previst que comencin les obres d’electrificació i de dotació dels espais lliures públics del polígon de la Creu de Porreres, fet que suposa avançar en la finalització d’una infraestructura molt demandada pel municipi, i que està impulsada per la Junta de Compensació presidida per l’IDI. Actualment, encara s’està finalitzant la construcció de l’obra civil del futur polígon.

El pressupost d’aquesta fase és d’1,62 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’ha aportat el 62 %. La resta del pressupost l’aporten la resta de nou membres de la Junta de Compensació. En total, la construcció del polígon de la Creu, que compta amb una superfície d’aproximadament 70.000 metres quadrats, haurà costat 3,6 milions d’euros.

D’altra banda, l’IDI ha adjudicat quatre parcel·les més a empreses industrials. Amb aquesta segona subhasta ja són un total de tretze terrenys els que s’han adjudicat a diferents empreses, onze d’elles provinents de Porreres. El polígon de la Creu és un projecte que històricament ha reivindicat el municipi, ja que fins ara no comptava amb un polígon industrial que donés resposta a les necessitats dels industrials locals.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses ubicades dins el casc urbà d’un municipi o a empreses de nova creació instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el de fomentar la diversificació econòmica, facilitant l’accés a sòl de les empreses industrials i evitant que les empreses s’hagin de traslladar a altres països o comunitats autònomes.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0191 segons. IDI versió 3.2.0-dev