Noticas IDI

L’IDI i AENIB renoven l’acord per fomentar la participació de les empreses associades al Palma International Boat Show

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB) han renovat l’acord per tal de fomentar la participació dels seus associats al Palma International Boat Show, la fira nàutica que se celebrarà del 28 d’abril a l’1 de maig de 2022 al Moll Vell de Palma. D’aquesta manera, l’IDI continua apostant perquè el teixit empresarial tradicional del sector nàutic, agrupat al voltant de l’AENIB, es promocioni i tengui visibilitat en la pròxima edició del Palma International Boat Show (PIBS).

Aquest matí, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el president d’AENIB, Jaume Vaquer, han signat un conveni per donar suport al més d’un centenar d’empreses que en formen part. La directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, també ha estat present a l’acte.

Així, tal com s’estipula en el conveni, les empreses associades a l’AENIB tindran una bonificació en el preu per a la seva participació en la fira, dependent de la zona d’exposició. A més, AENIB comptarà amb un estand en el certamen per donar visibilitat a les accions de l’associació. A canvi, els socis promocionaran el certamen a través de la difusió en canals nacionals i internacionals.

El vicepresident ha assegurat que «aquest conveni intensifica i reforça la col·laboració publicoprivada que enforteix el sector nàutic i potencia encara més el Palma International Boat Show». Yllanes ha recordat que «la nàutica és un dels sectors prioritaris i estratègics en el marc del Pla Industrial».

Per la seva banda, el president d’AENIB, Jaume Vaquer, ha manifestat que «el Palma International Boat Show és la cita anual de referència de la nàutica balear, un espai fonamental per reunir-nos com a sector, avaluar l’escenari en el qual ens movem, establir vincles de col·laboració, compartir coneixements i donar a conèixer a la societat l’oferta del sector i totes les seves novetats». A més, ha destacat que «amb aquest acord, reforcem la nostra aposta per aquest esdeveniment crucial, imprescindible perquè la nàutica balear segueixi creixent i consolidant-se encara més com un dels pilars fonamentals de l’economia balear. Contrastat l’èxit de la fira i la demanda a nivell internacional, necessitam més implicació de l’administració per reforçar la presència de les empreses locals».

L’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB) està integrada per més d’un centenar d’empreses del sector de les Illes que aglutinen activitats molt diverses entre els seus associats, com ara construcció i manteniment d’embarcacions, venda d’embarcacions, xàrter, formació nàutica o reparació i manteniment. Fundada l’any 1986, és l’associació empresarial degana i de referència en el sector nàutic balear, i està integrada a la patronal ANEN (Associació Nacional d’Empreses Nàutiques), que representa la pràctica totalitat del teixit industrial i empresarial de la nàutica d’esbarjo a Espanya.

El Palma International Boat Show està organitzat per l’IDI, ens dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i pel Balearic Yacht Brokers Association (BYBA). L’edició passada, que va ser la primera fira presencial del sector després de la pandèmia, va comptar amb la participació de 227 expositors.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0186 segons. IDI versió 3.2.0-dev