Noticas IDI

Obert el termini per a la preinscripció en els Premis QIA 2022

L'Associació de Centres Promotors de l'Excel·lència (CEX) convoca els Premis QIA 2022 (Quality Innovation Award), per distingir empreses i organitzacions amb projectes innovadors. Es tracta d'una competició que consta de dues fases: una nacional i una altra internacional i serveix per estimular el sorgiment i el desenvolupament d'innovacions de producte, de procés, organitzatives, etc. Els guanyadors de la fase nacional passaran a la fase internacional, on competiran amb empreses d'altres països.

Cal que totes les organitzacions interessades realitzin la preinscripció en línia, clica en aquest enllaç. El termini per a presentar les sol·licituds és des del 19 d'abril al 15 de juliol de 2022. Aquí podeu descarregar-vos el manual QIA-CEX 2022 per a organitzacions candidates.

Vuit categories innovadores en les que es pot participar:

  1. Innovacions potencials
  2. Innovacions d'economia circular i l'empremta de carboni zero
  3. Innovacions al sector sanitari
  4. Innovacions al sector educatiu
  5. Innovacions al sector públic
  6. Innovacions en empresa (Micro & startup)
  7. Innovacions en empresa (PIME)
  8. Innovacions en empresa (Grans)

Una Quality Innovation és una innovació que respon a una d'aquestes categories:

1. Novetat: És un producte, un servei, una solució tecnològica, un canvi organitzatiu que satisfà i excedeix les necessitats dels clients, o de la societat o de l'entorn d'una manera nova o significativament revisat.

2. Utilitat: Ha estat implementada i presenta arguments sòlids de com s'aplica en la realitat aquesta innovació. És una innovació pràctica i útil per assolir els beneficis desitjats.

3. Aprenentatge: Està basada en una nova idea o descobriment, sobre la base d'un coneixement existent o ha sorgit com a fruit d'un procés de desenvolupament sistemàtic.

4. Orientació al client: Dóna resposta, satisfà o excedeix necessitats actuals o futures dels clients o altres grups d'interès.

5. Efectivitat: Presenta resultats i indicadors de l'èxit d'aquesta innovació en els clients, en les persones, en la societat o en el medi ambient.

Les dates per participar en aquesta edició són:

• 19 d'abril al 15 de juliol: preinscripció en línia i presentació de candidatures
• 16 de juliol al 7 d'octubre: avaluació i jurat de les candidatures Fase Nacional
• novembre: lliurament guanyadors Fase Nacional
• 7 al 21 de novembre: avaluació i jurat de les candidatures Fase Internacional
• gener-febrer 2022: gala de lliurament dels Premis Fase Internacional

Quality Innovation Award QIA és una competició creada el 2007 per Excellence Finland per impulsar projectes innovadors a les empreses i organitzacions, i donar reconeixement local i internacional als projectes més innovadors. Des de llavors, s'han incorporat al comitè organitzador entitats de promoció de la qualitat, excel·lència i innovació, com el CEX, que participa als premis des de l'any 2017.

L'objectiu comú és ajudar a incrementar la competitivitat de les organitzacions i dels països participants. CEX és membre de Comitè de Direcció del Premi QIA, i en la fase local compta amb la col·laboració de professionals independents i de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) en l'avaluació de les candidatures.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0308 segons. IDI versió 3.2.0-dev