Noticas IDI

La nova edició del Palma International Boat Show, amb 276 expositors, incrementa un 21 % la participació d’empreses respecte al 2021

El vicepresident Yllanes presenta la propera edició de la fira nàutica que tindrà lloc del 28 d’abril a l’1 de maig al Moll Vell de Palma

La nova edició del Palma International Boat Show, que tindrà lloc del 28 d’abril a l’1 de maig al Moll Vell de Palma, supera les xifres d’abans de la pandèmia. Així, la fira comptarà amb 276 empreses participants, sis més que el 2019 i 49 més que l’any passat, fet que representa un increment del 21 % respecte del 2021. A més, un total de 264 embarcacions estaran exposades a la mar. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest matí la fira juntament amb el president de l’Autoritat Portuària de Balears, Francesc Antich, i la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis.

L’esdeveniment nàutic està organitzat per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i Balearic Yacht Brokers Association (BYBA).

El vicepresident ha destacat que «la nàutica és un sector estratègic per a la indústria i l’economia de les Illes Balears. El sector nàutic forma part de l’estratègia de diversificació econòmica i de l’aposta per un turisme de qualitat, vinculat amb un sector industrial que factura al voltant de 840 milions d’euros a l’any, genera més de 4.500 llocs de feina directes i compta amb quasi 650 empreses». A més, ha afegit que «la recuperació del sector nàutic és de tal magnitud, que la fira compta amb més empreses que el 2019 i més de 200 embarcacions exposades a la mar».

El president de l’Autoritat Portuària, Francesc Antich, ha destacat el compromís ferm del port de Palma en aquesta trobada anual al qual cedeix una part molt important de terreny i mirall d’aigua del port, a l’hora que ha reconegut «l’esforç tant dels concessionaris afectats com del personal de l’APB que cada any fan possible que la fira arribi puntual a la seva cita».

Un dels aspectes que s’ha de destacar de la nova edició és la participació de noves empreses que mai havien format part del PIBS. En concret, un 28 % dels expositors és el primer cop que vénen a Palma a mostrar les novetats nàutiques. Això es deu a una segmentació de la superfície que ha permès guanyar una mica d’espai d’exposició tot i comptar amb un recinte firal de les mateixes dimensions de 81.388 metres quadrats. A més, també es deu al fet que, per mor de la falta d’estoc que han patit algunes de les empreses, no s’han ocupat tots els amarraments que es preveien, i això ha permès donar cabuda a noves incorporacions, el que ha permès oferir una mostra molt àmplia del que és actualment el sector nàutic.

Pel que fa a l’oferta, el PIBS serà escenari de presentacions de nous productes i embarcacions a escala mundial, ja que és la primera fira nàutica de la temporada d’enguany i moltes drassanes han escollit Palma per presentar els nous models. A més, destaca l’increment de l’exposició de vela, un dels sistemes més sostenibles de navegació a la mar. A part, torna a créixer el segment d’embarcacions híbrides o elèctriques, així com els productes més sostenibles i compatibles amb la protecció de la mar.

Cal destacar l’interès que aquesta propera edició ha despertat entre les empreses locals (54 %), nacionals (18 %) i internacionals (28 %). De fet, el Palma International Boat Show s’ha convertit durant els darrers anys en l’esdeveniment que estrena la temporada nàutica i en una de les portes d’entrada més importants d’empreses internacionals que volen establir-se a les illes, o per entaular relacions amb firmes locals i així obrir noves vies de negoci.

El Palma International Boat Show inclou el Palma Superyacht Village, destinat a la venda i el lloguer d’embarcacions de més de 24 metres d’eslora. Enguany es caracteritza per tenir la major exposició de velers d’Europa, a part d’una gran oferta en embarcacions a motor. Aquesta zona també inclou l’àrea dedicada a la reparació i el manteniment d’embarcacions (refit & repair), que enguany compta amb la participació de 21 empreses dedicades a aquesta activitat de la indústria nàutica, a més d’empreses de serveis a altres zones de la fira. D’altra banda, el Palma Superyacht Village inaugurarà un nou espai dedicat a la tripulació on es duran a terme activitats i formacions especialitzades, una aposta de creixement per als propers anys.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0194 segons. IDI versió 3.2.0-dev