Noticas IDI

Al voltant de 18.000 persones han visitat el Palma International Boat Show en els tres primers dies

La Fira nàutica de Palma, organitzada per l'IDI i BYBA, es pot visitar fins avui al Moll Vell.

Al voltant de 18.000 persones han visitat el Palma International Boat Show durant els tres primers dies de fira, i l’organització preveu superar els 25.000, un increment de 30% respecte a l’any passat. Aquesta dada constata l’interès mostrat per part de professionals i aficionats a la nàutica que no s’han volgut perdre aquest aparador del sector. El Palma International Boat Show està organitzat per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i Balearic Yacht Brokers Association (BYBA).

L’organització de la fira ha destacat que “és una edició en la qual s’estan tancant moltes operacions, i fins i tot comandes per a un o dos anys vista. En general, el nivell de negoci ha estat molt satisfactori per part dels expositors”. Un aspecte molt valorat tant per expositors com visitants és l’oferta de la fira, molt equilibrada, amb una mostra molt representativa de les novetats nàutiques existents en el mercat. De fet, ha estat una edició marcada per la presentació de novetats a nivell mundial, tant d’embarcacions com de productes i d’equipament nàutic. A més, s’ha de recordar que el 28% dels expositors són empreses que han participat per primer cop a la fira, fet que ha permès incrementar la varietat de l’oferta.

Enguany, s’ha notat especialment el caire internacional de la fira nàutica, amb un 28% dels expositors que venen de l’estranger, i el nivell d’internacionalització dels visitants. El certamen ha rebut també la visita de membres consulars de Nova Zelanda, Àustria i Regne Unit. Tot i això, l’organització vol continuar donant suport a les empreses locals, que representen un 54% dels participants, tal i com demostren actuacions com el conveni signat amb l’Associació d’Empreses Nàutiques (AENIB) per fomentar la participació de les seves empreses a la fira de Palma.

Més de 2.200 persones han treballat aquests dies a la fira nàutica, entre expositors i tripulació. A més, uns 350 periodistes d’arreu del món s’hi han acreditat per donar cobertura a l’esdeveniment. Cal recordar que el muntatge i desmuntatge de la fira ocupa unes 150 persones. 

La nova edició del Palma International Boat Show compta amb 276 empreses participants, sis més que el 2019 i 49 més que l’any passat, fet que representa un increment del 21 % respecte del 2021. A més, un total de 264 embarcacions estan exposades a la mar. El Palma International Boat Show inclou el Palma Superyacht Village, destinat a la venda i el lloguer d’embarcacions de més de 24 metres d’eslora. Enguany es caracteritza per tenir la major exposició de velers d’Europa, a part d’una gran oferta en embarcacions a motor. Aquesta zona també inclou l’àrea dedicada a la reparació i el manteniment d’embarcacions (refit & repair), que enguany compta amb la participació de 21 empreses dedicades a aquesta activitat de la indústria nàutica, a més d’empreses de serveis a altres zones del Village.

El nàutic és un dels sectors considerats estratègics pel Govern per a l’economia de les Illes ja que genera més 4.500 lloc de feina directes, està format per unes 650 empreses i genera al voltant de 840 milions d’euros a l’any.

S’ha de recordar que la Confraria de Pescadors de Sant Pere ha estat guardonada en aquesta edició amb el Premi Marcial Sánchez Barcáiztegui que els ha reconegut per la col·laboració que tenen amb la fira des de fa més de trenta anys, ja que cada any traslladen la flota pesquera a un altre lloc perquè es pugui celebrar la fira en un entorn com el Moll Vell de Palma.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0201 segons. IDI versió 3.2.0-dev