Noticas IDI

Obert el termini d’inscripció del programa de suport a l’emprenedoria Iemprènjove per al curs 2022-2023

Els centres educatius que vulguin acollir-se al programa de foment de l’emprenedoria iemprènjove ja es poden inscriure a través de la seu electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El termini per apuntar-se estarà obert fins el proper dia 31 de maig.

A través d’Iemprènjove, els estudiants es converteixen en emprenedors i han de crear i gestionar un projecte de negoci. L’objectiu final és aconseguir que l’alumnat vegi l’emprenedoria com una sortida viable al final de l’etapa educativa.

Per això, treballen en equip i tenen la capacitat de detectar i identificar oportunitats, transformar les seves idees en accions, assumir els riscos i analitzar els resultats obtinguts respecte a les accions i decisions que s’han pres. Es tracta d’estimular l’autonomia personal, la capacitat de lideratge, la creativitat, el treball cooperatiu i la innovació, entre d’altres habilitats, necessàries no sols per a futures persones emprenedores o empresàries, sinó per a qualsevol que amb aquestes capacitats pugui aportar valor a una organització.

Iemprènjove, que està impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional i gestionat per l’IDI, compta amb tres línies diferents segons l’etapa educativa:

- Iemprènjove JES: destinat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. En aquest cas, es crearà una cooperativa que desenvoluparà una idea de negoci i que ha de millorar diferents reptes relacionats amb projectes de sensibilització envers el canvi climàtic o el consum responsable, projectes socials que cerquin un canvi de la societat, i projectes TIC que solucionin tecnològicament problemes detectats en l’entorn més proper.

- Iemprènjove JEA: destinat a l’alumnat de formació professional bàsica. Durant el curs, creen una cooperativa i treballen les fases importants per dur a terme una idea de negoci: els tràmits de constitució d’una empresa, anàlisi de les necessitats de l’entorn en relació amb el producte o servei que ofereixen, el pla d’imatge corporativa i de comercialització de productes, i la presentació del projecte.

- Iemprènjove JEP: destinat a l’alumnat de grau mitjà i superior de Formació Professional. En aquest cas, es planteja als alumnes la creació i la gestió d’una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar. Així, passen per totes les etapes bàsiques de creació del negoci i anàlisi de l’entorn.

Trobareu tota la informació a la convocatòria publicada al Boib núm 57 de 30 d’abril de 2022.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0270 segons. IDI versió 3.2.0-dev