Noticas IDI

El disseny i la circularitat, protagonistes de LOOP 2022

Arriba LOOP DISSENY I CIRCULARITAT, un esdeveniment que se celebra a Mallorca la darrera setmana de maig de 2022 i que es focalitza en dues matèries primeres locals: la fusta dels pins de Mallorca i els residus sòlids generats per la indústria i per la ciutat mateixa. Aquests dos materials, transformats en nous productes, són un referent per construir una indústria i una economia pròpies, diferents i circulars. La transformació, la reutilització i la proximitat concentraran 7 dies d'exposició, conferències, xerrades i documental sobre el disseny i la circularitat a Mallorca.

La presentació dels objectes es complementa amb una mostra de fotografia contemporània i una peça musical per crear un diàleg entre el disseny industrial i la fotografia, una relació entre el disseny i l'art. LOOP pretén sensibilitzar i provocar una nova mirada en els detalls, en la forma de realitzar, en els materials que utilitzam i en els objectes que fabricam.

Sota el mateix tema, se celebraran quatre dies de conferències amb noms internacionals que giraran sobre disseny, investigació i producció de la fusta, sobre arquitectura i sobre mineria urbana. També se celebraran dues taules de debat amb participants de Mallorca.

A més, l'esdeveniment presenta el documental LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat, dirigit per Sepúlveda Brothers i que recull els testimonis de persones que volen emprendre un camí de canvi davant els reptes i desafiaments que com a societat tenim tant a escala local com a global. El documental ha estat comissariat i coordinat per Cristina Santandreu Riera i Beatriz Pino Roca, de l'IDI, amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca i la Fundació AEDIFICAT.

LOOP és un projecte de l'IDI, entitat dependent de Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, que en aquesta edició compta amb la col·laboració d'ABA ART LAB, del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca i de la Fundació Aedificat i amb la participació del Grup de Construccions Arquitectòniques i Enginyeria d'Edificació de la UIB-FUEIB, el Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl i el CEFOR.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0215 segons. IDI versió 3.2.0-dev