Noticas IDI

Ferreries suma tres establiments més al catàleg d’Emblemàtics Balears que té com a objectiu protegir l’activitat comercial de proximitat

El municipi de Ferreries ha sumat tres comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i l’IDI. Així, Ferreries compta a partir d’ara amb onze establiments emblemàtics.

Els nous establiments adherits a Emblemàtics Balears són:

Els establiments que ja formaven part del catàleg són:

D’aquesta manera, Menorca suma ja 35 comerços catalogats dels municipis de Ferreries (11), Maó (19) i Alaior (5). Pel que fa al total de Balears, hi ha divuit municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 159 establiments adherits a Emblemàtics Balears.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Algaida (6), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7) Llucmajor (8), Manacor (25), Marratxí (11), Pollença (9), Porreres (6), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran 1 i Sant Francesc Xavier 5). Per categories, hi ha 47 establiments emblemàtics; 42 d’arrelats i amb història; 26 amb patrimoni i història; 27 amb història; 14 d’arrelats; 1 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

L'IDI ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0204 segons. IDI versió 3.2.0-dev