Noticas IDI

La subvenció Activa Startups del Ministeri d’Indústria ofereix fins a 40.000 euros a les pimes amb un repte d’innovació

La Secretaria General d’Indústria i de la Pime del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Fundació EOI i en col·laboració amb l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), han presentat aquest matí la Convocatòria Regional del programa Activa Startups, destinat a pimes que tenguin un repte d’innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació en el model de negoci de la pime. 

El sotsdirector general de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius del Mincotur, Jordi Llinares, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, han presentat la convocatòria a una setantena d'empreses de les Illes Balears a les quals han detallat les característiques del programa. L’objectiu d’Activa Startups és el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pimes i startups que serveixin per impulsar el seu creixement empresarial. Els ajuts, en forma de subvenció, permetran a les empreses fer front als costos de contractació de serveis d’assessorament i suport d’una startup en matèria d’innovació oberta. En concret, l’import màxim establert per cada pime beneficiària és de 40.000 euros.

Activa Startups, pertanyent a la família de programes Activa, és una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de la seva Estratègia Nacional d'Indústria Connectada 4.0, que té entre els seus objectius l’impuls de la transformació digital de la indústria espanyola, per augmentar el seu potencial de creixement i alhora desenvolupar l’oferta local de solucions digitals.

La convocatòria d’Activa Startups té prevista l’obertura a mitjan setembre a empreses de tots els sectors de Balears, exceptuant agricultura, ramaderia, silvicultura, pesca i construcció. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 600.000 euros i es pretén treballar amb reptes d’innovació d’almenys quinze pimes en aquesta primera convocatòria.

Durant la presentació, s’ha animat les empreses a començar a identificar reptes d’innovació per poder presentar-se a la convocatòria a partir de setembre. El sotsdirector general de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius del Mincotur, Jordi Llinares, ha recalcat a les empreses participants “la necessitat de que el repte proposat ha de ser solucionat per una startup amb la qual col·laboraran durant tot el procés”. Per la seva banda, la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha ofert a les empreses «els serveis d’assessorament i acompanyament de l’IDI per a totes les pimes que necessitin més informació o ajuda per identificar la innovació que volen impulsar».

Aquest programa recolza la col·laboració entre startups i empreses consolidades amb potencial d’innovació. Té com a finalitat l’impuls de la innovació i el creixement d’empreses de nova generació, a través del desenvolupament d’entorns de col·laboració i impulsant la seva digitalització.

Les tipologies d’actuació són projectes per a la generació d’innovació a través de la resolució de reptes tecnològics d’empreses que serveixin per trencar bretxes socials, generacionals i territorials.

La Fundació de l’Escola de l’Organització Industrial (EOI), adscrita a la Secretaria General d’Indústria i de la Pime, és l’encarregada de gestionar la inversió prevista per les convocatòries Activa Startups, que compta amb 44 milions d’euros procedents del fons del mecanisme de Recuperació i Resiliència que tenen previst donar suport a 1.100 pimes abans de final de 2023.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0257 segons. IDI versió 3.2.0-dev