Noticas IDI

Calvià implantarà els programes de l'IDI per impulsar l'activitat emprenedora i empresarial del municipi

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han signat un conveni de col·laboració que permetrà a les persones emprenedores i empreses del municipi beneficiar-se dels diferents serveis que ofereix l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de Vicepresidència.

L’IDI, com a agència de desenvolupament regional de les Illes Balears, compta amb diferents programes de suport a empreses en l’àmbit autonòmic: Icomerç, per potenciar la millora del comerç als municipis; Idigital, per acompanyar les empreses en el seu procés de transformació digital; Iemprèn, per al foment i suport a l’autoocupació; Iemprenjove, per potenciar les capacitats emprenedores de la comunitat educativa; Iexporta, per facilitar l’accés als mercats exteriors a les empreses del municipi; Isostenibilitat, per ajudar les empreses en la transformació cap a un model de producció més sostenible; i Reempresa, per facilitar a les persones emprenedores l’accés al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses.

Aquest últim programa, Reempresa, és un model innovador d’emprenedoria i de creixement empresarial que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció.

La posada en marxa a Calvià del programa permetrà que les persones emprenedores del municipi puguin accedir a un mercat d’oferiments de cessió de petites i mitjanes empreses que per diversos motius (jubilació, salut, etc.) estan valorant l’opció de tancar. Així, l’objectiu és evitar la pèrdua del teixit empresarial causat per la falta de relleu i donar una oportunitat a les persones que vulguin iniciar un projecte d’autoocupació.

L’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), amb la col·laboració de l’IDI, serà l’encarregat d’oferir assessorament personalitzat i gratuït a les persones reemprenedores i a les cedents per a l’elaboració del pla de cessió i d’empresa, així com l’acompanyament durant el procés de transmissió de l’empresa.

Amb la signatura d’aquest conveni es reforça el servei de l’Ajuntament de Calvià en matèria de promoció i desenvolupament local.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0261 segons. IDI versió 3.2.0-dev