Noticas IDI

El nou morter higroscòpic de LOOP Disseny i Circularitat de l’IDI es guanya un lloc a Material District

Material District és una plataforma líder en el camp d’innovació de materials. És una font d’inspiració de materials de gamma alta als quals posa en contacte amb les empreses interessades. Els professionals de R+D i disseny de totes les indústries utilitzen diàriament aquesta plataforma per descobrir noves solucions de materials, i ara el nou morter higroscòpic de LOOP en forma part. Desenvolupar un material nou es sempre un repte estimulant. No es tracta d’inventar alguna cosa. L’objectiu principal és combinar materials preexistents de manera que el resultat final garanteixi un rendiment d’acord amb l’ús previst.

El morter higroscòpic és fruit de la implicació d’investigadors de la UIB/FUEIB, a través del Grup de Recerca de Construccions Arquitectòniques i d’Enginyeria d’Edificació, l’arquitecte Guillem Aloy, els dissenyadors industrials Nico Guevara i Tònia Fuster, i altres productors. Emmarcat dins el projecte LOOP, s’ha aconseguit un nou morter fabricat a partir de materials locals de rebuig d’origen orgànic i inorgànic. El resultat és una massa mare que té altes propietats drenants amb una resistència adequada per a l’ús en diferents solucions per a construcció, edificació i rehabilitació. Les llambordes elaborades amb aquest morter poden configurar paviments respectuosos per a xarxes de vianants i trànsit rodat no motoritzat. A més, la petjada de carboni del material resultant és de baix impacte, ja que està format en un elevat percentatge per materials petris amb petjada d’emissions de CO2 gairebé zero, i altres que provenen de la reutilització de productes ceràmics sense transformacions addicionals. Pavimentos Lloseta ha contribuït a la investigació i al desenvolupament industrial del llambordí, a més d’aportar, juntament amb Ladrillerías Mallorquinas, les matèries primeres.

LOOP Disseny i Circularitat és un projecte de l’IDI que promou la implementació del disseny com a element estratègic en la millora competitiva de les empreses. El seu propòsit és fomentar l’ús de matèries primeres més sostenibles, investigar nous materials innovadors i la recerca de solucions que precisen de recursos més sostenibles per aconseguir la mateixa funcionalitat i qualitat. A més, posen en contacte fabricants i productors per treballar conjuntament amb les indústries creatives per concebre nous productes, nous models de negoci i noves maneres de fer i de pensar, per contribuir així a redissenyar l’entorn.

 

Més informació sobre LOOP a Material District

FEDER

Pàgina carregada en 0.0217 segons. IDI versió 3.2.0-dev