Noticas IDI

El programa ExposabyIDI dissenya la distribució del local i la zonació del producte de l'empresa Munar-Curient de Petra

Munar-Curient, ubicada a Petra, és una empresa familiar fundada el 1967, dedicada a la venda de fruita, verdura, farines i pinsos. Últimament, està fent un gran esforç per incorporar producte local de la comarca del Pla i així poder donar un impuls al petit productor local. A més de la venda al detall, aquesta empresa cultiva molts dels productes que es poden trobar a la botiga. La seva major producció és la tomàtiga de ramellet "tomàtiga de ramellet de Son Dalmau" que comercialitza i exporta tan a granel com en enfilats tradicionals i artesanals.

A través del programa ExposabyIDI, s’ha dissenyat tota la distribució del local i la zonació del producte aplicant el visual marxandatge. Una distribució ordenada, reticular i fluida, que permet visualitzar molt bé el producte des de l'entrada del local, la comoditat de la compra i provoca que visitis el nombre més gran de prestatgeries. El producte líder, la tomàtiga de ramellet de Son Dalmau, es col·loca al final del recorregut de la botiga perquè ajudi a procurar més vendes i creï un mural tenyit de vermell que resultarà molt atractiu i captarà l'atenció del visitant procurant que arribi fins al final del local, i així transformar aquest racó en una zona calenta.

La fruita i la verdura exposades creen un conjunt molt vistós i harmoniós que vesteixen de color tot l'espai. Per això, es treballa amb colors molt neutres com el blanc i la fusta clara de pi, que posaran el valor del producte exposat i transmetran el missatge que volem donar, de naturalitat, local i ecològic. El vermell corporatiu de l'empresa, que recorda la tonalitat vermellosa rosada de la tomàtiga de ramellet, apareix de forma anecdòtica en alguns elements decoratius com les lluminàries o les portasses antigues.

Tots els mobles es dissenyen amb palets de la propietat per abaratir-ne els costos i ajudar a crear un ambient natural i proper, que respiri aires locals, acompanyats d'elements de fusta de pi. Es proposa una fusteria d'acer natural d'estil industrial per a l'accés del local i un terra neutre i continu de color gris que acompanyi l'estructura de pilars i jàsseres de formigó que deixarem vistes i netes. Es reutilitzen els canyissos d'assecar tomàtigues de la propietat per crear un sòcol superior que donarà textura i rebaixarà visualment l'alçada del local convertint-lo en un espai més humà i explicarà una mica d'història de l'empresa.

Tot plegat amb un estil respectuós i fora d'ostentacions que ajudarà a donar identitat pròpia a l'espai. Per a la façana es fan servir els mateixos elements de canyissars antics per crear una massa amb textura, i es pintarà el fons del color gris fosc igual que el sostre de revoltó de formigó interior per crear un base neutre sota el canyís. A sobre es col·locarà el nom de l'empresa i el seu logotip tot en fusta clara retallada, per això, caldrà un estudi del disseny gràfic del logotip i nom de l'empresa, i després aplicar-lo a la façana i sobre el taulell interior.

Tot projecte necessita un concepte, un conductor que lligui totes les accions i doti de personalitat el disseny de l'espai. En aquest cas, l'eix inspirador són els tomàquets de ramell típics de Mallorca, cultivats per la família i producte líder de la botiga. A la distribució disposada al local, podem percebre els solcs de la terra quan està sembrada i el vermell rosat del tomàquet de ramellet apareix de forma anecdòtica per tot el local, dotant-lo d'identitat i personalitat.

El programa ExposabyIDI impulsa la creació d’espais d’exposició de productes a les empreses industrials. L’objectiu és incorporar el marxandatge visual i altres tècniques de venda de productes en aquest sector. A més, també es fomenta la incorporació de la cultura de la innovació i el disseny a la indústria balear. Per això, es proposa a les empreses industrials la creació d’un espai atractiu en el qual mostrar als consumidors els productes elaborats.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0277 segons. IDI versió 3.2.0-dev