Noticas IDI

Un total de set establiments de Lloseta reben les plaques que els distingeixen com a Emblemàtics Balears

Un total de set establiments de Lloseta han rebut avui al Teatre les plaques que els distingeixen com a Emblemàtics Balears. El director general de Comerç, Miquel Piñol, i la regidora d’Economia i Cultura, Estefanía Pérez, han entregat els distintius als comerciants de Lloseta adherits al programa de protecció del comerç tradicional. També ha  assistit a l’acte la tinent de batle, Antònia Massanet.

Els comerços de Lloseta que han rebut les plaques d’Emblemàtics Balears són:

El projecte «Emblemàtics Balears», impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Actualment hi ha vint municipis d’arreu de les Illes Balears, amb un total de 246 comerços catalogats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Alcúdia (8), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (74), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1, i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 63 establiments emblemàtics; 81 d’arrelats i amb història; 25 amb patrimoni i història; 42 amb història; 28 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0193 segons. IDI versió 3.2.0-dev