Noticas IDI

L’IDI promou la sostenibilitat industrial a través d’ILS, una marca de garantia per identificar les empreses que es comprometin a reduir la petjada de carboni

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), posa en marxa Indústria Local Sostenible (ILS), una marca de garantia per identificar i visibilitzar les indústries de les Illes Balears compromeses amb el medi ambient que s’impliquin en el càlcul de la petjada de carboni i en la seva reducció. El programa s’ha presentat a la indústria menorquina, a l’Espai Menorca, en el marc d’una jornada empresarial durant la qual les persones assistents han pogut conèixer els principals reptes en sostenibilitat de les pimes, i les bones pràctiques en aquesta matèria de les empreses, Pons Quintana i A&R Wirecut. 

La directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha presentat la iniciativa als empresaris presents i ha assegurat que “el context actual obliga el teixit industrial a fer una passa endavant i convertir-se en part de la solució per fer front a la crisi i emergència climàtica que patim». A més, Mariona Luis ha animat les empreses a formar part d’Indústria Local Sostenible perquè «seran econòmicament i energèticament més eficients, a la vegada que treballaran per posar-se al dia davant els reptes derivats del canvi climàtic, les conseqüències del qual són evidents a les Illes Balears, molt més vulnerables pel fet insular». A més, s’ha de recordar que les normatives tant estatals com autonòmiques en matèria de transició energètica ja obliguen les empreses de determinada grandària a calcular i reduir les emissions dels gasos amb efecte d’hivernacle. 

Les indústries ILS comptaran també amb beneficis en les convocatòries de subvenció de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, a més de visibilitat a través de la web www.industrialocalsostenible.es, on la ciutadania es podrà informar de les empreses compromeses amb el territori i la seva conservació.

Aquesta plataforma digital també serà un punt d’informació per a totes les indústries per estar al dia de les darreres novetats en matèria de normativa, lleis, investigacions i propostes per combatre els efectes del canvi climàtic.

Les indústries que vulguin formar part d’ILS han de tenir IAE industrial i la seu social a les Balears. A més, han de comptar amb una línia de producció activa a les Illes. Un cop adherits a la marca, hauran de realitzar un itinerari formatiu en línia sobre petjada de carboni per conèixer els conceptes bàsics i fonamentals per al seu càlcul i gestió en la indústria. Finalment, han de tenir calculades les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, i comprometre’s a dur a terme un pla per reduir-los.  L’adhesió a la marca es revisarà cada dos anys, quan les empreses hauran de presentar un nou càlcul on es constati la reducció de les emissions dels gasos amb efecte d’hivernacle.

L’IDI subvenciona, a través de la línia Isostenibilitat, la identificació i el càlcul de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, i un pla de reducció d’aquestes emissions. Aquest ajut, emmarcat dins els Xecs de Consultoria, ja ha beneficiat quasi un centenar d’empreses i està previst que la propera convocatòria sigui dins el primer trimestre de 2023. 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0238 segons. IDI versió 3.2.0-dev