Noticas IDI

Els comerços d’Alaró ja llueixen les plaques que els visibilitzen com a emblemàtics balears

El director general de Comerç, Miquel Piñol, i el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, han visitat aquest matí els quatre establiments adherits al projecte «Emblemàtics Balears» i els han fet entrega de les plaques que els distingiran com a part del programa de protecció del comerç tradicional. La directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis, també ha participat en la visita i ha conegut les persones que hi treballen i fan possibles aquests negocis.

Els comerços d’Alaró adherits a «Emblemàtics Balears» són:

•    Forn Ca na Juanaineta (forn i pastisseria): emblemàtic
•    Forn Ca na Juanita (forn i pastisseria): arrelat amb història
•    Can Bou (drogueria, ferreteria, alimentació i begudes): emblemàtic
•    Forn i Pastisseria Sa Creu (forn i pastisseria): arrelat amb història

El director general ha agraït la feina i la dedicació a les famílies i treballadors que hi ha al darrere d’aquests i d’altres comerços de proximitat, ja que «gràcies al seu esforç diari, donen un servei als veïnats d’Alaró i mantenen la singularitat i la vida dels carrers del poble». S’ha de destacar que el principal objectiu d’aquest projecte és protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

«Emblemàtics Balears», impulsat per la Direcció General de Comerç i l’IDI, compta ja amb 245 comerços adherits de 20 municipis d’arreu de les Illes Balears, que es poden consultar a través de www.emblematicsbalears.es. Són precisament els municipis els que cataloguen els comerços a partir d’un manual elaborat per l’IDI. Així, els establiments poden ser arrelats (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixen aquestes tres categories són denominats emblemàtics.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (8), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (74), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha: 63 establiments emblemàtics; 81 d’arrelats i amb història; 24 amb patrimoni i història; 42 amb història; 28 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0250 segons. IDI versió 3.2.0-dev