Noticas IDI

L'IDI adquireix un solar al polígon de Felanitx per construir-hi naus industrials a preu assequible

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha visitat aquest matí el solar que ha adquirit l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) al polígon de Felanitx per construir-hi naus modulars destinades a empreses industrials. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat; el director general d’Indústria, Antoni Morro, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, han assistit també a la visita.

Yllanes ha destacat que «l’objectiu de l’adquisició d’aquest solar és posar a disposició de les pimes del municipi sòl industrial a preu assequible». El vicepresident ha recordat que «l’estudi de sòl industrial que va presentar l’IDI va fer palesa la falta de terrenys industrials i naus per a petites empreses. És per això que l’IDI ha decidit invertir en aquest solar a Felanitx per a la construcció de naus modulars».

El terreny adquirit compta amb 1.847 metres quadrats i es troba en un lloc de fàcil accés. L’IDI hi construirà cinc naus modulars adossades de 160 metres quadrats cadascuna. A més, també s’hi preveuen deu places d’aparcament. El cost total d’aquesta actuació serà de de 988.000 euros, dels quals 618.000 corresponen a les obres de construcció de les naus, i la resta, a l’adquisició del solar.

Per la seva banda, la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha declarat que «aquesta iniciativa també beneficiarà Felanitx, ja que contribuirà a dinamitzar un polígon que cada vegada desperta més interès entre els empresaris, i a treure del nucli urbà petites empreses industrials».

Es preveu que dins el primer trimestre de 2023 es pugui encomanar el projecte d’execució de les naus i que posteriorment se’n comenci la construcció. Un cop finalitzades les obres, l’IDI té previst llogar les naus amb opció de compra a empreses industrials.

Segons l’informe d’oferta i demanda de sòl industrial a les Illes Balears elaborat per l’IDI, les Illes compten amb 9.791.707 m2 de sòl industrial, dels quals un 14,58 % està disponible (1.427.866 m2). A més, entre les conclusions extretes de les xifres, destaca que, en els municipis on no hi ha polígon o aquest és recent, com és el cas de Felanitx, compten amb nombroses empreses industrials situades en sòl rústic o en els nuclis urbans. L’estudi també evidencia que el preu del metre quadrat i la manca de sòl i naus dificulten l’expansió de la indústria local. És per aquest motiu que l’IDI històricament ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi, o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat, amb tots els serveis i a un preu assequible.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0258 segons. IDI versió 3.2.0-dev