Noticas IDI

L’IDI obre una nova convocatòria d’ExposabyIDI de creació d’espais expositius per mostrar i donar valor al producte local de les Illes Balears

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) posa en marxa una altra convocatòria del programa ExposabyIDI 2023 per crear espais expositius que donin visibilitat al producte local de les Illes Balears i contribuir així a millorar la seva competitivitat i innovació. Aquest matí, la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han visitat Mendèmic, botiga de venda de productes d’artesania i d’art de diferents creadors locals. Va néixer l'any 2021 com un projecte en línia, i ara ha obert la primera botiga física a Manacor, dissenyada a través del programa ExposabyIDI.

L’objectiu d’ExposabyIDI és la incorporació del disseny com a eina per posar en valor els articles elaborats a les diferents illes. Així, les empreses participants obtenen un assessorament personalitzat de l’IDI, que visita l’espai, n’analitza les mancances i planteja una proposta per millorar el disseny expositiu de l’àrea on s’ha d’exposar el producte local.

El programa, totalment gratuït, contribueix a fomentar la incorporació de la cultura de la innovació i del disseny a les empreses de caràcter industrial, així com actualitzar la imatge del producte local a partir de la renovació, adequació i personalització de les exposicions dels productes. A més, també s’impulsa la professionalització del sector amb la incorporació de la figura del dissenyador d’interiors, amb els seus beneficis i fets diferenciadors, necessaris i a tenir en compte en l’estratègia d’una empresa.

Mendèmic és una de les 38 empreses que han participat fins al moment a ExposabyIDI. Mendèmic té a la venda producte local, com tota mena de ceràmica decorativa i utilitària. A més, també s’hi pot trobar artesania de la llatra i la corda, productes tèxtils i articles d'higiene personal, així com un petit tast gastronòmic local. 

El projecte Exposa és una acció del Pla d’Indústria. Concretament, s’emmarca dins la línia d’acceleració tecnològica, modernització i innovació, que fomenta la incorporació del disseny d’interiors com a element de modernitat i millora competitiva de les empreses industrials de les Illes Balears. Els interessats es poden inscriure en el programa a través del següent enllaç.

FEDER

Pàgina carregada en 0.1021 segons. IDI versió 3.2.0-dev