Noticas IDI

Finalitzen les obres d'urbanització del polígon de Porreres, que podrà acollir més de trenta empreses industrials

Des de l'IDI s'ha visitat avui la nova infraestructura del municipi.

La directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis, ha visitat aquest matí el nou polígon de la Creu de Porreres, una infraestructura que podrà acollir més d’una trentena d’empreses industrials i que suposarà pal·liar la falta de sòl industrial, tant a Porreres com al Pla de Mallorca. La batlessa de Porreres, Francisca Mora;  també hi ha participat a la visita, així com els membres de la Junta de Compensació del polígon industrial.

La construcció del polígon de la Creu ha finalitzat aquest mateix mes després de divuit mesos d’execució, i ara s’està a l’espera d’executar el subministrament elèctric, darrera passa per tenir completada la infraestructura promoguda per l’IDI per donar resposta a la demanda de sòl industrial a preus de mercat. El pressupost del polígon és de tres milions d’euros, dels quals l’IDI n’ha aportat 2,5 milions i la resta, la Junta de Compensació.

El polígon de la Creu compta amb 70.000 m2 repartits en 31 parcel·les d’ús industrial, de les quals l’IDI és propietari de quinze, l’Ajuntament en té sis i la resta de propietaris, deu. En el cas de l’IDI, ja ha adjudicat un total de tretze contractes d’opció de compra de les parcel·les a través de dues subhastes públiques i el procés d’execució de les opcions de compra està previst que comenci aquest mateix mes.

Mariona Luis ha destacat que «l’objectiu de la conselleria i de l'IDI és crear les condicions idònies per al desenvolupament del nostre teixit productiu, de tal manera que pugui fer realitat els seus projectes». A més, ha afegit que «aquesta nova infraestructura permetrà diversificar l’economia del municipi, així com generar llocs de treball estables i de qualitat vinculats a sectors productius». Finalment, ha declarat que «s’ha aconseguit posar a l’abast del sector industrial parcel·les a preus ajustats, per la qual cosa la rebuda per part de la indústria local ha estat molt bona».

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a Mallorca, una de les demandes de l’empresariat i també un dels compromisos del Pla d’Indústria aprovat pel Govern de les Illes Balears. La manca de parcel·les disponibles i el preu de les que queden dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com recull l’Estudi de Sòl Industrial elaborat per l’IDI el 2021. L’estudi va detectar que en el cas de Mallorca hi havia 6,9 milions de m2 de sòl industrial, però només un 14,47 % estava disponible. En el conjunt de Balears hi havia gairebé deu milions, dels quals un 14 % estava disponible.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0282 segons. IDI versió 3.2.0-dev