Noticas IDI

Hotelverse, Roibos, Scoolinary, Masion Games i Trip2post finalistes dels Premis EmprendeXXI a les Balears

Els guardons, organitzats per CaixaBank i Enisa amb la Fundació Bit i l'IDI, reconeixen les millors empreses innovadores amb menys de tres anys d'activitat

Un total de 27 empreses emergents de les Balears s'han presentat enguany als Premis EmprendeXXI, la qual cosa representa un 35 % més respecte a l'edició anterior. Aquests reconeixements estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A les Balears també participen com a entitats organitzadores l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i la Fundació Bit, dependent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Després de la reunió del comitè tècnic que analitza les empreses emergents participants, han resultat finalistes Hotelverse, Roibos, Scoolinary, Masion Games i Trip2post, que competiran el 10 de març per rebre el guardó en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria «DayOne Innovation Summit» que se celebrarà a Caixaforum, on es donaran cita els principals actors de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de les illes.

El guardó que obtindrà el guanyador inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i l'accés a un programa de formació internacional. Es tracta d'una formació especialment dissenyada per a empreses emergents amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l'experiència de visitar algun dels principals hubs d'innovació del món.

Així mateix, també tindran l'oportunitat de participar en l'Investors Day EmprendeXXI, una jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l'ecosistema emprenedor i entrar a formar part de la comunitat AlumniXXI, amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l'inici.

La 16a edició dels Premis EmprendeXXI ha rebut un total de 1.135 candidatures procedents d'Espanya i Portugal, la qual cosa representa gairebé un 50 % més que l'any anterior. D'aquestes més de 1.100 propostes, l'organització premiarà 19 a l’àmbit territorial: 17 a Espanya (una per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes).

En paral·lel, també es premiarà les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals que afronten l'entitat i la societat en general. Les empreses seleccionades obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros i les seves propostes estaran enfocades, concretament, a donar resposta a sis grans desafiaments vinculats al sector financer, les ciutats i els pobles sostenibles, la protecció del planeta, la salut, la indústria agroalimentària i el sector del turisme, la restauració i l'oci.

També es lliuraran dos accésits a l'empresa amb major impacte social i a la innovació més disruptiva.

Així mateix, totes les empreses que s'han presentat als premis tenen accés a sessions formatives en línia de CaixaBank sobre algunes de les principals temàtiques d'interès per a les empreses emergents. A més, ENISA ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d'accedir al seu finançament, que està dirigit a l'emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors, Creixement, AgroInnpulso i Emprenedors Digitals.

 

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0298 segons. IDI versió 3.2.0-dev