Noticas IDI

L’IDI inicia un programa per motivar l’alumnat de forneria i facilitar el relleu generacional en el sector

L’IDI, a través de “Pa d’Aquí, forn i tradició”, posa en marxa un projecte per motivar als alumnes estudiants de Forneria i Pastisseria i posar-los en contacte amb professionals en actiu per facilitar relleu generacional. Per aquest motiu, aquest matí s’ha dut a terme una xerrada del forner Biel Vidal de Ca na Juanaineta d’Alaró a l’alumnat del curs d’especialització en Forneria i Brioxeria Artesanals i del cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, Rebosteria i Confiteria de l’IES Josep Sureda i Blanes.

L’objectiu d’aquestes xerrades es donar a conèixer a l’alumnat casos d’èxit de forners joves en actiu, així com els programes que ofereix  l’Institut d’Innovació Empresarial per als emprenedors i emprenedores com Reempresa, que posa en contacte emprenedors que volen obrir un negoci amb cedents que el volen tancar,  o Iemprèn que assessora i forma als emprenedors que volen obrir un negoci .

Aquesta xerrada ha tengut molt bona acollida per part de l’alumnat, i aquest divendres dia 10 està programat realitzar-ne una altre al mateix centre amb Maties Miralles, pastisser del Forn del Pla de na Tesa.

De fet, un dels objectius de “Pa d’Aquí, forn i tradició” és potenciar la formació i el relleu generacional perquè és absolutament necessari per garantir el futur del sector, a part d’identificar els forns on s’elabora pa d’obrador, posar en relleu la qualitat del pa i el respecte al producte i donar a conèixer el món que l’envolta i distingir el sector davant de la forta competència d’establiments que venen pa.

La marca és un distintiu de qualitat que vol posar en valor el pa tradicional davant dels productes industrials precuinats que han proliferat els últims anys. Aquesta iniciativa és fruit d’una col·laboració entre l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0171 segons. IDI versió 3.2.0-dev