Noticas IDI

Un miler d’escolars participen el curs 22-23 a “Comerç i Escola”

El projecte apropa els nins al comerç de proximitat de la seva localitat i fomenta el consum de manera responsable

Quasi mil alumnes de Mallorca s’han apuntat aquest curs al programa “Comerç i Escola”, una iniciativa de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) que, des de 2017, apropa els escolars de 1r cicle d’Educació Primària al teixit comercial del seu municipi. Enguany, 313 alumnes de Felanitx, 261 de Pollença, 150 de Lloseta, 69 de Alcúdia i 60 de Esporles coneixeran el comerç de proximitat de la seva localitat. Pel que fa als centres participants, són CEIP Norai, Col·legi Nostra Senyora de la Consolació, CEIP Gabriel Comas i Ribas, CEIP Joan Capó, CEIP s'Algar, CEIP Reina Sofia, Colegio Monti·sion, CEIP Miquel Costa i Llobera, CEIP Joan Mas, CEIP Miquel Capllonch, CEIP Bocchoris, CEIP Es Puig i CEIP Migjorn.

El programa pretén que l’alumnat conegui les característiques més significatives del comerç del municipi, valori la diversitat dels comerços de l’entorn, així com la varietat de productes i serveis que ofereixen. A més, es vol aconseguir que els nins i nines siguin capaços d’elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

“Comerç i Escola” presenta una proposta didàctica a partir de vàries actuacions coordinades. En primer lloc, es planteja una visita guiada als comerços del municipi, durant la qual els alumnes coneixen també els diferents oficis dels comerciants. El recorregut inclou no tan sols els negocis tradicionals sinó també les botigues més innovadores de la localitat. Per una altra banda, els nins treballen a l’aula un material didàctic preparat per l’IDI que permet als més petits fer feina amb les diferents tipologies de comerços relacionant-los sempre amb els de la seva localitat, així com conscienciar-los sobre la importància de conèixer el ventall de possibilitats que ofereix el comerç de proximitat.

La proposta de “Comerç i Escola” té un caràcter obert ja que ha de ser el professorat i el municipi qui gestioni el material i acabi de definir les activitats en funció de les característiques pròpies de la localitat. Aquestes accions, a més, es poden complementar amb altres propostes com concursos de dibuix, xerrades a les aules de comerciants, o foment del comerç just i responsable.

“Comerç i Escola” s’emmarca dins el programa iComerç, que posa al servei dels municipis i dels comerciants diferents línies d’innovació amb l’objectiu de modernitzar el sector i millorar la competitivitat del comerç de proximitat.

Els Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) dels diferents municipis són els encarregats de donar a conèixer els programa als diferents centres escolars de cada localitat.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0188 segons. IDI versió 3.2.0-dev