Noticas IDI

Hotelverse, reconeguda com la startup més innovadora de Balears als Premis EmprènXXI

L’empresa Hotelverse, ha estat la guanyadora dels Premis EmprenedorXXI de Caixabank a Balears. Es tracta d’una empresa pionera en la creació de bessons digitals certificats per l'API per a hotels allotjant-se al comerç electrònic de la cadena hotelera. L'objectiu d'aquesta empresa de nova creació (startup) és augmentar l'experiència de reserva dels usuaris i combatre la intermediació de les agències de viatges en línia.

El director general d’Innovació de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Aitor Morrás, ha assistit avui a l’acte de lliurament de premis que s’ha celebrat al CaixaForum de Palma, juntament amb la directora territorial de CaixaBank a les Illes Balears, María Cruz Rivera, i la directora de Comunicació de l'Empresa Nacional d'Innovació SA (ENISA), Carmen Cuesta.

Hotelverse ha estat guardonada com la startup més innovadora de Balears als Premis EmprènXXI, un reconeixement impulsat per CaixaBank, i coatorgat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA que compta amb el suport de la Fundació Bit i l’IDI (Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears).

El director general d’Innovació, Aitor Morrás, ha donat l’enhorabona al guanyador i als finalistes, i ha agraït a CaixaBank i Enisa l’organització d’aquesta nova edició a balears, de la qual ha volgut destacar «el gran nivell dels projectes presentats».

Premis en metàl·lic i formació

El guardó obtingut per Hotelverse inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Així mateix, també tindran l’oportunitat de participar en l’Investors Day EmprènXXI, una jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades en col·laborar amb l’ecosistema emprenedor i entrarà a formar part de la comunitat AlumniXXI, amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l’inici.

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc al CaixaForum Palma al marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit, ha comptat amb la presència de María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears; Gemma Beltrán, directora d'Empreses Tecnològiques-Inversors DayOne; Carmen Cuesta, Directora de Comunicació d'ENISA i amb els Directors Generals d'Innovació i de Modernització i d'Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Aitor Morras i Ramon Roca respectivament.

Durant l’esdeveniment també s’ha portat a terme una taula rodona en la qual hi ha participat el CEO i cofundador de l’empresa OffUgo, guanyadora de la passada edició dels premis.

Tant l’empresa guanyadora de la passada edició, OffUgo, com dues de les finalistes d’aquesta 16a edició han format part del programa d’incubació «Emprenbit» de la Fundació Bit, des d’on n’han sortit 11 dels guanyadors d’aquest concurs durant les seves diferents edicions.

Així; de les quinze empreses que han guanyat els premis EmprendeXXI a les Illes Balears, onze foren empreses emergents (startups) beneficiàries del programa d’impuls a la competitivitat del teixit empresarial de les Illes Balears, Emprenbit, quan van ser premiades, un fet que consolida aquest programa desenvolupat per la Fundació Bit amb fons públics com a referent indiscutible de suport a empreses innovadores.

Les startups més innovadores de Balears

A banda de Hotelverse, a l’esdeveniment han estat presents les start-ups finalistes, que han presentat els seus projectes i han estat reconegudes pels organitzadors per la seva contribució a millorar la societat. Aquestes han estat les empreses finalistes a Balears:

• Roibos Technologies és una plataforma de vendes (marketplace) de distribució hotelera B2B que permet a hotels i operadors turístics distribuir directament. Es tracta d'una eina que redueix el temps de contractació, incrementa les vendes dels usuaris i omet els intermediaris que imposen les condicions i redueixen els marges dels hotels.

• Scoolinary és una escola online de gastronomia amb un extens catàleg de cursos on demand en format vídeo, amb els millors xefs i experts del món. D'aquesta manera, permet formar-se sense barreres de temps, geogràfiques o econòmiques, tant professionals com i apassionats de la gastronomia (foodies).

• Tryp2post connecta mitjançant la seva aplicació a milers d'influencers amb hotels, per tal de redirigir l'usuari final a la web sense necessitat d'optar per tercers. D'aquesta manera, es crea un canal directe que aconsegueix que els viatgers reservin en hotels gràcies als serveis i les experiències que ofereix l'hoteler i la destinació

• Mansion Games és una empresa que produeix nous i immersius videojocs, fusionant el millor de l'artesania digital amb les infinites possibilitats que ofereix la tecnologia: ús del 2D per a il·lustració, del 3D per innovar als videojocs i el píxel per crear els personatges.

Foment de l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

La 16a edició dels Premis EmprènXXI ha rebut un total de 1.135 candidatures procedents d’Espanya i Portugal, xifra que representa quasi un 50% més que l’any anterior. D’aquestes més de 1.100 propostes, l’organització en premiarà 19 a nivell territorial: 17 a Espanya (una per comunitat autònoma) i dos a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes).

En paral·lel, també es premiarà a les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals que afronta l’entitat i la societat en general. Les empreses seleccionades obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros i les seves propostes estaran enfocades, concretament, a donar resposta a sis grans desafiaments vinculats al sector financer, les ciutats i pobles sostenibles, la protecció del planeta, la salut, la indústria agroalimentària i el sector del turisme, la restauració i l’ oci.

També es lliuraran dos accèssits a l’empresa amb major impacte social i a la innovació més disruptiva.

Així mateix, totes les empreses que s’han presentat als premis tenen accés a sessions formatives en línia de Caixabank sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les startups. A banda, ENISA ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d’accedir al seu finançament, que està adreçat a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprendedors, Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0221 segons. IDI versió 3.2.0-dev