Noticas IDI

El municipi de Felanitx s’adhereix a Emblemàtics Balears, que suma ja un total de 263 comerços catalogats

El programa Emblemàtics Balears compta amb un membre adherit més: el municipi de Felanitx, que s’ha sumat al projecte amb un total de dotze comerços. Aquest matí, el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Sectors Productius, Jesús Jurado, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, han entregat als comerciants les plaques que els distingeixen com a part d’Emblemàtics Balears. Aquest acte també ha comptat amb la presència del director general de Comerç, Miquel Piñol; la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis, i el regidor de Comerç, Rafel Rubio.

El projecte Emblemàtics Balears, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els comerços de Felanitx que han rebut el distintiu d’Emblemàtics són els següents:

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Actualment, hi ha 23 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 263 comerços catalogats. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), Sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), i Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 69 establiments emblemàtics; 87 d’arrelats i amb història; 24 amb patrimoni i història; 46 amb història; 31 d’arrelats; tres d’arrelats i amb patrimoni, i tres amb patrimoni.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0217 segons. IDI versió 3.2.0-dev