Noticas IDI

Més d’una desena d’empreses industrials ja s’han beneficiat de les visites del nou programa IdiActua

Gràcies a aquesta iniciativa, les empreses obtenen un diagnòstic i un pla de millora en matèries de sostenibilitat i digitalització

Un total d’onze empreses ja tenen el diagnòstic i el pla de millora de sostenibilitat i transformació digital del nou programa IdiActua. L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) va posar en marxa aquest projecte amb l’objectiu d’impulsar les empreses industrials de les Illes Balears en aquestes matèries.

Aquesta acció es du a terme a través de plans de diagnòstic que permeten identificar l’estat de la indústria en medi ambient i digitalització. La iniciativa consisteix a fer visites gratuïtes a les empreses que obtenen un diagnòstic complet i personalitzat per veure en quin punt es troben. Aquest estudi els permet millorar la seva eficiència, productivitat i competitivitat.

Un cop elaborat el diagnòstic, les firmes reben un pla d’acció amb propostes de millora, possibles empreses proveïdores, i un glossari de tecnologies i programaris. A més, es facilita informació sobre les ajudes que existeixen per instal·lar la tecnologia i dur a terme millores sostenibles i digitals a l’empresa. També obtenen una guia de bones pràctiques tant de sostenibilitat com de digitalització.

Les empreses que ja s’han beneficiat d’aquestes eines són: Ocibar S.A., Aquathin Balear SL, Embutidos Aguiló SL, Vinyes Binitord de Menorca, SL, That's Wood, Sistemas de telefonia y lan, Tallers i comercials Parera Manacor, Mibo Cosits S.L, Poraxa Mallorca S.L., Franja Roja S.L. i Maratrad.

IdiActua també ha participat a trobades com a l’Acelera Pyme Menorca i a la Xarxa de Serveis Públics Empresarials de les Illes Balears.

Els interessats encara poden sol·licitar les visites a través d’aquest formulari.

Alhora, l’IDI ja està realitzant una campanya de sensibilització digital a través de xarxes socials per tal de donar a conèixer al teixit industrial la importància de posar-se al dia tant en digitalització i sostenibilitat per poder ser competitius. A més, també es convocaran una sèrie de webinars per informar les empreses sobre aquestes iniciatives.

Una de les palanques per a la millora de la competitivitat industrial és la digitalització, així com la lluita contra l’efecte del canvi climàtic i el foment de l’economia circular. Per aquest motiu, IdiActua dona resposta als reptes als quals s’enfronten les empreses en els propers anys.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0206 segons. IDI versió 3.2.0-dev