Noticas IDI

Campos s’adhereix a Emblemàtics Balears, que suma ja 25 municipis i 280 comerços

L’IDI i l’Ajuntament han fet el lliurament de les plaques als comerços catalogats de Campos 

Un total de setze comerços de Campos ja llueixen la placa que els distingeix com a Emblemàtics Balears, projecte impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, que pretén fer visible i protegir l’activitat comercial tradicional dels municipis. Aquest migdia, el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, i la batlessa de Campos, Francisca Porquer, han lliurat als propietaris els distintius que s’instal·laran a les façanes dels comerços. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de Comerç, Miquel Piñol; de la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i el regidor de Comerç, Rafel Adrover.

Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element de tracció i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

Els comerços catalogats avui com a emblemàtics són:

 • Ca na Mel (tests i ceràmica): arrelat
 • Ca na Mongeta (merceria): amb història i patrimoni
 • Can Melero (productes agrícoles i per a animals): amb història i patrimoni
 • Can Verdera (calçat, complements i equipament de la llar): emblemàtic
 • Carnisseria Can Beques (carnisseria): emblemàtic
 • Ferreteria Can Nofre (ferreteria): amb història
 • Forn de Can Bet (forn i pastisseria): arrelat amb història
 • Forn de Can Pere (forn i pastisseria): arrelat amb patrimoni
 • Hija de Veny (roba, calçat i complements): amb història
 • Magatzem Can Mercadal (productes agrícoles i per a animals, i plantes): emblemàtic
 • Moda Puigserver (roba i equipament de la llar): amb història
 • Mulet Rellotgeria i Joieria (rellotgeria i joieria): arrelat
 • Papereria Adrover (papereria i llibreria): emblemàtic
 • Pastisseria Pomar (forn i pastisseria): emblemàtic
 • Sa Joieria (joieria): arrelat amb història
 • Vidal Fotografia i Vídeo (fotografia): emblemàtic

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics. La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web.

«Emblemàtics de les Illes Balears» és un projecte viu, que creix a mesura que s’hi incorporen més ajuntaments i comerços. Actualment, ja hi ha 25 municipis adherits amb un total de 280 comerços d’arreu de les Illes Balears.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Campos (16) Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 75 establiments emblemàtics; 90 d’arrelats i amb història; 26 amb patrimoni i història; 49 amb història; 33 d’arrelats; 4 d’arrelat i amb patrimoni, i 3 amb patrimoni.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0230 segons. IDI versió 3.2.0-dev