Noticas IDI

El projecte Endless del centre Sant Francesc, guanyador dels Premis Iemprènjove de formació professional

Un total de 15 projectes empresarials s’han presentat als guardons del programa d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI

La cooperativa Endless que crea urnes funeràries biodegradables i ofereix un espai per enterrar les cendres en contacte amb la natura ha estat el projecte empresarial que ha guanyat els Premis Iemprènjove de formació professional. El projecte és el fruit de la feina del curs d’un grup d’alumnes del CC Sant Francesc. Els segons premis han estat per al projecte Rooms4Workers del centre escolar IES Sa Blanca Dona, una plataforma per posar en contacte persones treballadores temporals d’Eivissa amb habitacions de lloguer, i per a Anivai de CC Sant Antoni Abad que ofereix un servei de control de salut per als animals.

En total, s’han presentat 15 projectes empresarials dels 67 que s’han treballat durant tot el curs en el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP) d’Iemprènjove. Els alumnes han presentat la seva empresa a la sala d’actes de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, on cada grup ha disposat de dos minuts per explicar el projecte al jurat. També s’han donat accèssits a Naturclass del CC Sant Josep Obrer, True Colors Interiors de l’Escola d’Art d’Eivissa, SLALC de CC Sant Alfons, i Subesegur de CC Sant Antoni Abad.

L’entrega de premis ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández; el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

Els Premis JEP d’Iemprènjove són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants de formació professional de grau mig i superior que participen en aquest programa de foment i suport a l’emprenedoria, impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, tot coordinat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). L’objectiu és que els alumnes es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa.

Els premis Iemprènjove tenen com a objectiu promoure i difondre el disseny i la creació d’empreses entre l’alumnat que ha participat enguany en el programa. El concurs ha premiat els millors projectes empresarials dels estudiants, i té entre els seus objectius potenciar la capacitat emprenedora, reconèixer l’esforç, incentivar la feina en equip a través del treball cooperatiu, i donar visibilitat als projectes Iemprènjove.

Els guardons estan dotats amb 1.000 euros per al projecte guanyador, 500 per als dos segons i 250 per als quatre accèssits. Els centres que han participat en els Premis Iemprènjove JEP han estat CIDE, CC Sant Josep Obrer, IES Cap de Llevant, CC Sant Francesc, Escola d’Art d’Eivissa, IES Sa Blanca Dona d’Eivissa, CC Sant Alfons, IES Maria Àngels Cardona i CC Sant Antoni Abat.

Iemprènjove disposa d’un programa específic per a diferents etapes educatives. Els alumnes d’educació secundària participen a Joves Emprenedors Socials (JES), a través del qual creen una cooperativa que desenvolupa una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper. Per a formació professional, Iemprènjove ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP bàsica, el qual simula la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu. Finalment, el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP), per a FP de grau mig i superior, que crea i gestiona una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0187 segons. IDI versió 3.2.0-dev