Noticas IDI

El projecte Sobre Rodes del CC Sant Alfons, guanyador dels Premis Iemprènjove de formació professional bàsica  

Un total d’11 projectes empresarials s’han presentat als guardons del programa d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI

La cooperativa Sobre Rodes que organitza excursions per a persones amb mobilitat reduïda ha estat el projecte empresarial que ha guanyat els Premis Iemprènjove de formació professional bàsica. El projecte és el fruit de la feina del curs d’un grup d’alumnes del CC Sant Alfons. Els segons premis han estat per a dos projectes de l’IES Josep Maria Llompart, Seeden que ha creat un hort urbà gestionat per persones en atur, i Banyeco que ofereix banyadors realitzats amb plàstics reciclats.

En total, s’han presentat 11 projectes empresarials dels 15 que s’han treballat durant tot el curs en el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) d’Iemprènjove. Els alumnes han presentat la seva empresa a la sala d’actes de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, on cada grup ha disposat de dos minuts per explicar el projecte al jurat. També s’han donat accèssits a E-Raptors de Sant Josep Obrer, Parking Auto Solar de l’IES Santa Margalida, Re&Re de l’IES Manacor, i Recilosa del CIDE.

L’entrega de premis ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

Els Premis JEA d’Iemprènjove són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants de formació professional bàsica que participen en aquest programa de foment i suport a l’emprenedoria, impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, tot coordinat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). L’objectiu és que els alumnes es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa.

Els premis Iemprènjove tenen com a objectiu promoure i difondre el disseny i la creació d’empreses entre l’alumnat que ha participat enguany en el programa. El concurs ha premiat els millors projectes empresarials dels estudiants, i té entre els seus objectius potenciar la capacitat emprenedora, reconèixer l’esforç, incentivar la feina en equip a través del treball cooperatiu, i donar visibilitat als projectes Iemprènjove.

Els guardons estan dotats amb 1.000 euros per al projecte guanyador, 500 per als dos segons i 250 per als quatre accèssits. Els centres que han participat en els Premis Iemprènjove JEA han estat CIDE, IES Manacor, IES Sa Blanca Dona, IES Josep Maria Llompart, IES Santa Margalida, CC Sant Alfons, CC Sant Josep Obrer, i IES Sineu.

Iemprènjove disposa d’un programa específic per a diferents etapes educatives. Els alumnes d’educació secundària participen a Joves Emprenedors de Secundària (JES), a través del qual creen una cooperativa que desenvolupa una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper. Per a formació professional, Iemprènjove ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP bàsica, el qual simula la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu. Finalment, el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP), per a FP de grau mig i superior, que crea i gestiona una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0188 segons. IDI versió 3.2.0-dev