Noticas IDI

El 96 % dels expositors del Palma International Boat Show volen tornar a participar en la propera edició

La fira nàutica, organitzada per IDI i BYBA, iguala les xifres d’assistència de l’any passat amb més de 32.000 visitants

El Palma International Boat Show s’ha convertit en una cita comercial imprescindible per a les empreses nàutiques que hi exposen, tal com constaten les xifres de l’enquesta efectuada per l’organització en els expositors. Segons les dades, un 96 % dels participants volen repetir en la propera edició, i d’aquests, més d’un 20 % demana més espai. Per a l’organització, aquest índex tan elevat de fidelització és la prova de l’èxit de l’edició que va tancar les portes el passat diumenge al Moll Vell de Palma.

Més de 32.000 persones varen visitar la fira nàutica durant els quatre dies de durada, i varen igualar, per tant, les xifres de la passada edició. Un aspecte que han destacat alguns dels expositors és el perfil dels visitants, molt interessat a conèixer i comprar els productes i les embarcacions exposats. El Palma International Boat Show està organitzat per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i Balearic Yacht Brokers Association (BYBA).

La fira nàutica ha comptat enguany amb 271 empreses participants i més de 600 embarcacions exposades, més de 250 a la mar, en un recinte firal de més de 81.000 metres quadrats. Ha estat una edició que s’ha caracteritzat per les presentacions de nous models de iots i de productes de l’àmbit mundial, i per una gran presència de velers, l’opció més sostenible de navegació. Les embarcacions i l’equipament nàutic respectuós amb el medi ambient també han estat els protagonistes, així com la innovació en el sector nàutic gràcies a l’Innovation Corner de Yachting Ventures.

El Palma International Boat Show ha acollit de nou el Palma Superyacht Village, una secció especialment dissenyada per adquirir o comprar embarcacions de més de 24 metres d’eslora, tant a vela com a motor. El Palma Superyacht Village ha comptat amb una zona especialitzada en la reparació i el manteniment d’embarcacions, coneguda com refit&repair, amb la participació de més de 20 empreses líders en la indústria nàutica, així com també empreses de serveis ubicades a altres zones del Village.

S’ha de recordar també que el Premi Marcial Sánchez Barcáiztegui ha estat per a la fundació Marilles, a qui s’ha reconegut la feina que du a terme de conservació i de conscienciació de la preservació de la mar, especialment l’esforç per minimitzar l’impacte ambiental de l’activitat humana a la mar, posant en valor la pesca artesanal com a subsector de pesca que més llocs de treball genera i la més respectuosa amb el medi. Aquest premi és un guardó que atorga la fira a persones o institucions que han contribuït amb la seva funció empresarial, social, mediambiental o esportiva a la promoció del sector nàutic en tots els seus vessants.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0348 segons. IDI versió 3.2.0-dev