Noticas IDI

El projecte Intelligent Visual Oportunity de la Puresa de Maria, guanyador dels Premis Iemprènjove d’Educació Secundària

Un total de 15 projectes empresarials s’han presentat als guardons del programa d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI

La cooperativa Intelligent Visual Oportunity que cerca millorar la vida de les persones amb dèficit visual a través d’una armilla intel·ligent ha estat el projecte empresarial que ha guanyat els Premis Iemprènjove d’Educació Secundària. El projecte és el fruit de la feina del curs d’un grup d’alumnes de la Puresa de Maria de Manacor. Els segons premis han estat per a Joves a l’Antiga de l’IES Damià Huguet de Campos, que té com a objectiu millorar la vida de les persones majors amb activitats lúdiques; i per a Flytrash de l’IES Josep M. Quadrado, que ha creat un servei de recollida de residus en embarcacions fondejades a prop de la costa mitjançant drons per preservar el medi ambient.

En total, s’han presentat 15 projectes empresarials dels 24 que s’han treballat durant tot el curs en el programa Joves Emprenedors de Secundària (JES) d’Iemprènjove. Els alumnes han presentat la seva empresa a la sala d’actes de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, on cada grup ha disposat de dos minuts per explicar el projecte al jurat. També s’han donat accèssits a Animal Breakfast de CC Sant Francesc, Ecotoys del CIDE, Tecnolavi de l’IES M. Àngels Cardona, i 2ndlife de l’IES Cap de Llevant.

L’entrega de premis ha comptat amb la presència de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis.

Els Premis JES d’Iemprènjove són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants d’Educació Secundària que participen en aquest programa de foment i suport a l’emprenedoria, impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, tot coordinat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). L’objectiu és que els alumnes es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa.

Els premis Iemprènjove tenen com a objectiu promoure i difondre el disseny i la creació d’empreses entre l’alumnat que ha participat enguany en el programa. El concurs ha premiat els millors projectes empresarials dels estudiants, i té entre els seus objectius potenciar la capacitat emprenedora, reconèixer l’esforç, incentivar la feina en equip a través del treball cooperatiu, i donar visibilitat als projectes Iemprènjove.

Els guardons estan dotats amb 1.000 euros per al projecte guanyador, 500 per als dos segons i 250 per als quatre accèssits. Els centres que han participat en els Premis Iemprènjove JES han estat IES Felanitx, CIDE, IES Berenguer d’Anoia, IES Balàfia, CC Sant Francesc, IES Xarc, IES Damià Huguet, IES Cap de Llevant, IES Josep M. Quadrado, CC La Porciúncula, CC Sant Alfons, CC Pureza de María, CC Sant Francesc de Sales, i IES M. Àngels Cardona.

Iemprènjove disposa d’un programa específic per a diferents etapes educatives. Els alumnes d’educació secundària participen a Joves Emprenedors de Secundària (JES), a través del qual creen una cooperativa que desenvolupa una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper. Per a formació professional, Iemprènjove ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP bàsica, el qual simula la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu. Finalment, el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP), per a FP de grau mig i superior, que crea i gestiona una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0215 segons. IDI versió 3.2.0-dev