Noticas IDI

Sis projectes emprenedors en l’àmbit agrari reben el premi Rural’Up Mallorca 2023

Mallorca Rural ha organitzat la primera edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up Mallorca 2023, que ha premiat sis projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.500 euros per a cadascun. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de CaixaBank, la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Els premis i els projectes premiats són:

1. Jove Emprenedora: a Sara Lechuga, per «Fil de bosc».
2. Relleu Generacional: a Ponç Cloquell, per «Flor de figa». 
3. Varietats Locals: a Joan Jordà, per «Cooperativa vitícola».
4. Dona Emprenedora: a Olimpia López Zabel, per «Terrapeutas».
5. Circularitat: a Lucía Curti, per «Lombriz urbana».
6. Projecte Innovador: a Faustino Villanueva, per «Más de la vid».

Un total de 18 projectes han format part del programa d’emprenedoria i, d’aquests, 9 s’han presentat als premis (n’adjuntam més informació). Han estat valorats per una comissió formada per tècnics de Mallorca Rural, l’IDI, professionals independents i un jurat format per: Mariona Luis, directora gerent de l’IDI; Mireia Oliver, membre d’APAEMA; Aina Socies, coordinadora de l’Associació Varietats Locals; Joan Simonet, gerent d’ASAJA; Isabel Vicens, gerent d’AgroMallorca, i Caterina Serra, directora de màrqueting d’UCO sa Pobla.

L’objectiu de Rural’Up és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a les zones rurals LEADER de Mallorca amb un programa de formació i acompanyament, i amb una dotació econòmica de 1.500 euros per a cadascun dels projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat. Els projectes guanyadors han estat valorats sota criteris com la innovació del projecte, l’impacte socioeconòmic, la coherència amb els objectius de desenvolupament sostenible, la creació de llocs de feina i l’eficiència econòmica.

Per obtenir més informació de Rural’Up Mallorca 2023 podeu visitar la web www.mallorcarural.cat.

L’Associació Mallorca Rural és un grup d’acció local que fou constituït l’any 2002 amb la finalitat de dinamitzar la zona rural de Mallorca mitjançant la iniciativa comunitària LEADER de la Unió Europea.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0212 segons. IDI versió 3.2.0-dev