Noticas IDI

El municipi d’Artà s’adhereix a «Emblemàtics balears», que suma ja un total de 315 comerços catalogats

Artà s’ha sumat al projecte «Emblemàtics balears», que visibilitza i protegeix el comerç tradicional. Aquest matí, el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, i el batle d’Artà, Manuel Galán, han entregat als comerciants les plaques que els distingeixen com a part d’«Emblemàtics balears». Aquest acte també ha comptat amb la presència de la gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Silvia Delgado, i la primera tinenta de batle i regidora de Promoció Econòmica, M. Antònia Sureda, com també amb la de representants dels comerços.

El projecte «Emblemàtics balears», impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els comerços d’Artà que han rebut el distintiu d’Emblemàtics són els següents:

- Ca n’Estaca (supermercat): arrelat amb història.

- Can Botella (electrodomèstics, mobiliari i equipament de la llar): amb història.

- Cas Sagristà (pintures, piscines i xemeneies): amb història.

- Comercial Casellas (magatzem de productes agrícoles i ramaders): emblemàtic.

- Cooperativa d’Artà (alimentació i altres productes): arrelat.

- Forn Can Leu (forn i pastisseria): emblemàtic.

- Licors Moyà (elaboració i venda de begudes): arrelat amb història.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Actualment, hi ha 28 municipis d’arreu de les Illes Balears, amb un total de 315 comerços catalogats. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 87 establiments emblemàtics; 101 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 51 amb història; 40 d’arrelats; 6 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0239 segons. IDI versió 3.2.0-dev