Noticas IDI

Més de 60 grups de secundària i formació professional es formen en emprenedoria amb iemprènjove

Un total de 62 grups de secundària i formació professional de 37 centres escolars de les Balears participen en aquest curs a iemprènjove, l’espai de foment i suport a l’emprenedoria que posa en marxa l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears). L’objectiu és que els alumnes es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa. El programa està impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, i la Conselleria d’Educació i Universitats, i està gestionat per l’IDI.

iemprènjove consta de tres programes diferenciats, depenent de l’etapa educativa:

- JES (Joves Emprenedors de Secundària): destinat a l’alumnat de secundària, que crea una cooperativa per desenvolupar una idea de negoci que sensibilitzi quant al canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l’entorn més proper.

- JEA (Joves Emprenedors Associats): destinat a l’alumnat de formació professional bàsica, que simula la creació, organització i gestió d’una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu.

- JEP (Joves Emprenedors Professionals): destinat a l’alumnat de grau mitjà i superior de formació professional, que crea i gestiona una empresa a partir d’una idea innovadora que hauran de desenvolupar durant tot el curs escolar.

El programa amb més participants és JEP, amb 30 grups de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. JES compta amb 17 grups de Mallorca, Menorca i Eivissa, i JEA amb 15 de Mallorca i Eivissa.

Tots els projectes participants poden optar a presentar-se als Premis iemprènjove, que reconeixen l’esforç realitzat durant tot el curs, incentiven la capacitat de fer feina en equip i donen visibilitat a les idees de negoci d’iemprènjove. Cada programa consta d’un premi de 1.000 €, dos segons premis de 500 €, i quatre accèssits de 250 €. Els guardons s’entregaran durant el mes d’abril.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0277 segons. IDI versió 3.2.0-dev