Noticas IDI

Els Centres d'Excel·lència anuncien les innovacions guanyadores dels Quality Innovation Award, QIA 2023

L´Associació Nacional de Centres Promotors de l´Excel·lència, CEX, integrada per organismes públics i privats de dotze comunitats autònomes, de les quals l'IDI en forma part, ha donat a conèixer les vuit innovacions espanyoles guanyadores de la fase nacional dels Quality Innovation Award, QIA. Aquesta competició internacional, creada a Finlàndia el 2007 per Excellence Finland, cerca impulsar projectes innovadors per tal de compartir experiències i donar projecció als millors, per incrementar la competitivitat dels països participants.

Les innovacions guanyadores a cadascuna de les vuit categories han estat les següents:

Categoria Innovació potencial

Dobecure, S.L. (Castella i Lleó). Innovació: Un tractament contra la degeneració macular associada amb l'edat (DMAE), en la seva forma atròfica o seca principal causa de ceguera als països industrialitzats

Categoria Innovació d'economia circular i empremta de carboni zero

Aitiip Centre Tecnològic (Aragó). Innovació: Materials biobasats i tecnologies de reciclatge enzimàtic per a separació de plàstics complexos.

Categoria Innovació al sector sanitari

Hospital General Universitari Gregorio Marañón (Madrid). Innovació: UPAM3D: Primer hospital universitari espanyol designat com a hospital fabricant d'implants, instrumental quirúrgic i pròtesis personalitzades amb certificació ISO13485, que aporten més seguretat i cost més assequible.

Categoria Innovació al sector educatiu

ONCE (Madrid). Innovació: BRAITICO. Mètode d'alfabetització i competència lectoescriptora de l'ONCE.

Categoria Innovació al sector públic

 Agència Espanyola de Protecció de Dades (Madrid) Innovació: Iniciatives pràctiques per protegir els menors a internet amb entorns saludables, positius i segurs.

Categoria Innovació a microempreses & startups

Opground (Catalunya). Innovació: Sistema basat en IA on el talent tech és entrevistat per centenars d'empreses alhora a través d'una conversa de 30 minuts. Les empreses obtenen el talent més adequat en menys de 5 minuts, com si haguessin conegut tots els professionals.

Categoria Innovació en pimes

Zeulab, S.L. (Aragó). Innovació: TEST4ALL: control de la seguretat dels aliments on i quan vulguis. Sistema danàlisi perquè ramaders i indústria realitzin un control dantibiòtics en llet de forma automàtica mitjançant lús dun dispositiu portàtil que comparteix i notifica els resultats en temps real.

Categoria Innovació en gran empresa

Sacyr (Madrid). Innovació: Sacyr IOHNIC: sistema d'il·luminació sostenible que garanteix l'equilibri entre la conservació del medi ambient, el benestar social i el creixement econòmic.

Els guardons tenen dues fases, una nacional i una altra internacional. A la fase nacional s'ha comptat amb la col·laboració d'avaluadors, experts i jurat. 

Les empreses guanyadores en aquesta fase nacional passen a la fase internacional on el jurat -format pels diferents països participants- tria els guanyadors a cada categoria del Quality Innovation Award.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0145 segons. IDI versió 3.2.0-dev