Noticas IDI

Maó arriba a la trentena de comerços emblemàtics amb la incorporació de 12 establiments més

El municipi de Maó ja compta amb 30 establiments Emblemàtics Balears, després de la incorporació de 12 comerços més al projecte impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els nous comerços de Maó que s’han adherit a Emblemàtics Balears són:
-    Argos (llibreria i papereria): arrelat amb història
-    Bodegas Ferré (begudes): emblemàtic
-    Ca na Magdalena (ferreteria, llibreria, papereria, drogueria): arrelat amb història
-    Ca’s Tix (alimentació): arrelat amb història
-    Cas Matalasser (equipament de la llar): arrelat amb història
-    Efectos 2000 (calçat, roba i complements): amb història
-    Ferreteria Riveiro (ferreteria): arrelat amb història
-    Llibreria Catalana (llibreria i papereria): arrelat amb patrimoni
-    Llibreria Sa Catòlica (llibreria i papereria): emblemàtic
-    Mimbre Joguines (juguetes): amb història
-    Papelería Tramontana (llibreria i papereria): arrelat amb patrimoni
-    Xoriguer (begudes): emblemàtic

Maó es va incorporar el passat mes de maig a Emblemàtics Balears amb un total de 19 comerços. Com que es tracta d’un projecte viu, l’Ajuntament ha decidit incorporar ara 12 establiments més que compleixen els requisits d’Emblemàtics, segons la catalogació que estableix el manual de l’IDI. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics. 

Amb l’adhesió d’aquests nous comerços, Menorca compta amb 61 comerços adherits dels municipis d’Alaior, es Mercadal, Ferreries i Maó. A les Illes Balears, «Emblemàtics balears» compta amb 329 establiments catalogats de 28 localitats. 

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (30), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (8). Per categories, hi ha 90 establiments emblemàtics; 108 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 53 amb història; 40 d’arrelats; 8 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

Els comerços es poden consultar a la web www.emblematicsbalears.es 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0522 segons. IDI versió 3.2.0-dev