Noticas IDI

Vuit innovacions representaran a Espanya en l'edició internacional dels Premis QIA

Un tractament contra la degeneració macular associada amb l'edat (DMAE), en la seva forma atròfica o seca, principal causa de ceguesa als països industrialitzats; materials biobasats i tecnologies de reciclatge enzimàtic per a separació de plàstics complexos; la fabricació d'implants innovadors i personalitzats, instrumental quirúrgic i pròtesi en un hospital universitari espanyol; un mètode d'alfabetització i competència de lectoescriptura per a persones amb discapacitat; una iniciatives per protegir els menors a internet amb entorns saludables, positius i segurs; una innovació de control de la seguretat dels aliments en temps real i un sistema d'il·luminació sostenible que garanteix l'equilibri entre la conservació del medi ambient, benestar social i creixement econòmic, són les innovacions espanyoles més destacades de 2023 segons el jurat dels Premis QIA a Espanya.

L'Associació Nacional de Centres Promotors de l'Excel·lència, CEX, de la qual forma part l’IDI, ha lliurat els guardons a les vuit innovacions espanyoles guanyadores de la fase nacional dels Quality Innovation Award, QIA. Aquesta competició internacional, creada a Finlàndia en 2007 per Excellence Finland, cerca impulsar projectes innovadors amb la finalitat de compartir experiències i donar projecció als millors, per incrementar la competitivitat dels països participants.

Les innovacions guanyadores en cadascuna de les vuit categories han estat:

Categoria Innovació potencial: Dobecure, S.L. (Castella i Lleó). Innovació: Un tractament contra la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), en la seva forma atròfica o seca principal causa de ceguesa als països industrialitzats.

Categoria Innovació d'economia circular i petjada de carboni zero: Aitiip Centro Tecnológico (Aragó). Innovació: Materials biobasats i tecnologies de reciclatge enzimàtic per a separació de plàstics complexos.

Categoria Innovació en el sector sanitari: Hospital General Universitario Gregorio Marañón (Madrid). Innovació: UPAM3D: Primer hospital universitari espanyol designat com a hospital fabricador d'implants, instrumental quirúrgic i pròtesis personalitzades amb certificació ISO13485, que aporten major seguretat i cost més assequible.

Categoria Innovació en el sector educatiu: ONCE (Madrid). Innovació: BRAITICO. Mètode d'alfabetització i competència de lectoescriptura de l'ONCE.

Categoria Innovació en el sector públic: Agència Espanyola de Protecció de Dades (Madrid) Innovació: Iniciatives pràctiques per protegir els menors a internet amb entorns saludables, positius i segurs.

Categoria Innovació en microempreses&startups: Opground (Catalunya). Innovació: Sistema basat en IA on el talent tech és entrevistat per centenars d'empreses alhora a través d'una sola conversa de 30 minuts. Les empreses obtenen el talent més adequat en menys de 5 minuts, com si haguessin conegut a tots els professionals.

Categoria Innovació en pymes: Zeulab, S.L. (Aragó). Innovació: TEST4ALL: control de la seguretat dels aliments on i quan vulguis. Sistema d'anàlisi perquè ramaders i indústria realitzin un control d'antibiòtics en llet de manera automàtica mitjançant l'ús d'un dispositiu portàtil que comparteix i notifica els resultats en temps real.

Categoria Innovació en gran empresa: Sacyr (Madrid). Innovació: Sacyr IOHNIC: sistema d'il·luminació sostenible que garanteix l'equilibri entre la conservació del medi ambient, benestar social i creixement econòmic.

Aquestes innovacions competiran a nivell global per guanyar el Quality Innovation Award, QIA, edició internacional que se celebrarà l’any 2024 a la Xina.

 

FEDER

Pàgina carregada en 0.0192 segons. IDI versió 3.2.0-dev