Noticas IDI

Un projecte que utilitza la IA per descriure imatges guanya el Premi Iemprèn de l’IDI i la UIB

El rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Jaume Carot, i el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, han lliurat aquest matí a la sala d’actes de l’edifici Son Lledó de la UIB els Premis Iemprèn, que reconeixen els millors treballs de fi de grau i màster relacionats amb l’emprenedoria i la innovació. Aquests guardons han estat convocats per la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia.

El projecte «Generació de descripcions textuals d’imatges mitjançant la personalització d’arquitectures avançades d’aprenentatge profund», de Cristian Comellas Fluxá, ha guanyat el primer Premi Iemprèn, valorat en 3.000 euros. El segon premi, valorat en 2.000 euros, ha estat per a «Estudi pilot sobre l’automatització de l’avaluació del formador en els programes de prevenció», de Javier Obregón, i el tercer, valorat en 1.000 euros, per a «NFT per a la gestió de receptes mèdiques», de Josep Genovard Oliver. Aquesta segona edició, com a novetat, s’ha convocat també una menció especial per a projectes d’àmbit social valorada en 2.000 euros, i que ha guanyat el projecte «Integració de la intel·ligència artificial en l’ensenyament de la ciència: disseny d’una proposta didàctica basada en xatbots educatius», de Magdalena Pons Guasp.

El director general d’Empresa, Autònoms i Comerç ha volgut agrair la participació de tots els estudiants en aquesta segona edició dels Premis Iemprèn perquè «són un reflex del talent dels nostres joves i que hem de potenciar des de les institucions, acompanyant-los amb accions com aquests guardons». Juan Antonio Caldés ha destacat la importància de la col·laboració entre el Govern i la Universitat de les Illes Balears per impulsar la incorporació dels joves al mercat laboral i ha posat en valor el paper que hi juga la Càtedra Iemprèn, a través de la qual l’IDI aporta 25.000 euros a la UIB per dur a terme formacions, assessorament empresarial i altres accions per fomentar l’emprenedoria entre els universitaris. Durant aquests anys, s’han format al voltant de 2.500 persones i s’han duit a terme 120 tallers d’emprenedoria.

L’acte d’entrega ha comptat amb la presència de la vicerectora d'Innovació i Transformació Digital, Loren Carrasco; el director de la FUEIB, Luis Vegas; la directora gerent de l’IDI, Silvia Delgado, i el director de la Càtedra Iemprèn, Abel Lucena, a més dels guanyadors i gran part dels participants.

Per tal de poder participar en els Premis Iemprèn, l’alumnat ha presentat treballs de fi de grau o màster en els quals han dissenyat un producte o servei, creatiu, tecnològic o de qualsevol àmbit de coneixement; sigui un pla de negoci o un pla de viabilitat empresarial, sigui un projecte innovador de qualsevol àrea susceptible per crear una empresa. Aquesta segona edició ha incorporat una menció especial per a projectes d’àmbit social.

Alguns dels projectes presentats provenen dels estudis següents: grau en Enginyeria Informàtica; grau en Enginyeria Telemàtica; grau d’Educació Infantil i Primària; doble grau de Dret i Administració d’Empreses; grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica; grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural; màster en Formació del Professorat; màster en Comptabilitat i Auditoria; màster en Anàlisi de Dades Massives en Economia i Empresa; màster en Comptabilitat i Auditoria; màster en Física de Sistemes Complexos; màster en Intervenció Socioeducativa amb Infància, Adolescència i Família; màster en Sistemes Intel·ligents (MUSI), i màster en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0275 segons. IDI versió 3.2.0-dev